Около 1700 клиенти на ЧЕЗ Разпределение България на територията на

...
Около 1700 клиенти на ЧЕЗ Разпределение България на територията на
Коментари Харесай

Скъсан кабел остави без ток близо 1700 абонати в столичния квартал Лозенец

Около 1700 клиенти на ЧЕЗ Разпределение България на територията на квартал Лозенец в столицата останаха без електрозахранване в продължение на 1 час и 15 минути във вторник по обяд, откакто строителна компания прекъсна кабел 10 киловолта, благосъстоятелност на сдружението.

Заради активизирането на строителните и ремонтни действия през лятото, зачестяват случаите на скъсани кабели и това основава неудобства за семействата, бизнеса и институциите. Близо 70 000 семейства и компании на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия в Западна България бяха оставени без електрозахранване вследствие на скъсани кабели от строителни компании от началото на летния сезон досега. Изключванията са траяли сборно близо 100 часа.

Строителните планове би трябвало авансово да се съгласуват с ЧЕЗ Разпределение, като в границите на това координиране сдружението в писмен тип осведоми строителя, че е задължен да го уведоми за деня и мястото на пускане на изкопните действия. В огромна част от случаите, обаче, тези условия не се съблюдават. Освен това неведнъж информацията за започващите строителни действия се получава предходния ден или в деня на тяхното пускане, което прави реакцията на ЧЕЗ Разпределение невъзможна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР