Около 17.2 млн. бюлетини са отпечатани за цялата страна за

...
Около 17.2 млн. бюлетини са отпечатани за цялата страна за
Коментари Харесай

Около 17,2 млн. бюлетини са отпечатани за местните избори, Костинброд 2 не е възможен според ЦИК

Около 17.2 млн. бюлетини са отпечатани за цялата страна за идните локални избори на 27 октомври. Това сподели Таня Цанева, представител на ЦИК в предаването „ Седмицата “ по Дарик.
„ Най-голямата бюлетина е за София, изключително в случай че приказваме за общински съветници. В бюлетината за общински съветници има единствено числа, няма имена. Само в лявата част ще има имена на партии, обединения, самостоятелни претенденти, не поддържам никого, които са в квадратчета. Когато един гласоподавател попълни със наследник химикал „ не поддържам никого “, гласът е годен, това е автентичен глас, само че не се регистрира за нито една политическа мощ “, изясни още Цанева.
Тя посочи, че за общински съветници има една бюлетина, втора за кметове, там има имената на претендентите и политическата мощ или самостоятелен претендент, настрана има бюлетина за областен кмет. Ще има и четвърта бюлетина за кметство в по-малките към София обитаеми места. „ Бюлетините са отпечатани. Освен това към този момент потеглиха към съответните места, които за в този момент ще бъдат съхранявани в регионалните управи, в предизборния ден ще бъдат раздадени по секционните изборни комисии. И при отпечатването и при превозването се охраняват от органите на полицията, както и при доставка пространствата се охраняват “, добави още представителят на ЦИК. Тя съобщи, че не е допустимо на изборите да се получи скандал вид Костинброд.
„ ЦИК управлява тиража, броя на отпечатването, и когато се изисква спомагателен тираж ние обсъждаме и след диспути предоставяме или не. Преди дни се сътвориха преносимите секционни изборни комисии и се наложи тук-там да бъдат отпечатани и предоставени в допълнение както бюлетини, по този начин и протоколи “, сподели още Цанева. Говорителят на ЦИК смята, че комисията е подготвена за изборите на 27 октомври. „ Голямата работа към този момент е свършена, назначени са Общинските изборни комисии, назначени са секционните комисии. Към този миг няма комисии, в които няма хора. За страдание в последните два-три дни, нееднократно сме ставали очевидци, когато било политически субекти отдръпват своите членове от секционни изборни комисии, било самите членове да се отхвърлят. Трудно ми е да кажа за какво. Надявам се в тези избори да има по-малко такива случаи “, уточни тя.
„ Ние вдигнахме доста спрямо досегашното заплащане на членовете на общинските изборни комисии. Ние определихме по този начин заплащането, че то да е обвързвано с всяка една стъпка. Не просто толкоз подобен размер присъединяване в образование, присъединяване в предизборния ден, в изборния ден, предаване на документите, всичко това е в допълнение платено “, изясни още Таня Цанева.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР