Около 150 души бяха пленени, когато палестинската групировка Хамас“ предприе

...
Около 150 души бяха пленени, когато палестинската групировка Хамас“ предприе
Коментари Харесай

„Не ме убивайте“ крещи Ноа Аргамани: Кои са заложниците на „Хамас“?

Около 150 души бяха пленени, когато палестинската формация „ Хамас “ предприе изненадваща си офанзива на 7 октомври. За това споделя Би Би Си, базирайки се на публична информация от Израел.

„ Хамас “ съобщи, че ги е скрил на „ безвредни места и тунели " в Газа и заплаши да убива заложници, в случай че домове на цивилни жители бъдат бомбардирани от Израел без предизвестие.

300 000 израелски бойци са ситуирани на границата с Газа и чакат разпореждане за започване на сухопътната интервенция

Би Би Си съумя да намери ида удостовери историите на част от евреите взети за заложници. Сред тях има осем деца и най-малко трима души над 60 години.

Семейство Ашер са планени до момента в който са на посетители

Дорон, Раз и Авив Ашер са пленени, до момента в който са били на посетители при родственици покрай границата с Газа. Съпругът Йони вижда видео по какъв начин брачната половинка и дъщерите му - на 5 и на 3 години, са натоварени на камион с други заложници. Той също по този начин наблюдава мобилния телефон на брачната половинка си – сигналът идва от Газа.

Израел изтегля бойците си от Газа през 2005 година след 38 години окупация. Въпросът е следва ли нова?

Джордан – избягала, само че още веднъж хваната

Джордан Роман-Гат, 36-годишна германско-израелска гражданка, беше отвлечена със брачна половинка си и дребното си дете от „ Хамас “. Те живеят в Беери (кибуц в Южен Израел). Тя, брачният партньор й Алон и тригодишният Гефен съумяват да избягат, когато колата им е спряна от бойци на „ Хамас “. След това обаче Джордан се отделила от другите, описват нейните родственици пред Си Ен Ен. Сега не нямат информация за нея и се притесняват, че тя може още веднъж да е била хваната.

Шири е отвлечена с двете си дребни деца

Смята се, че Шири, Ярден, Ариел и Кфир Бибас са били отвлечени от кибуца в Южен Израел, където са живели и където Шири е била учителка в детска градина. Жената е снимана по какъв начин държи 3-годишния Ариел и 9-месечния Кфир, заобиколени от бойци на „ Хамас “.

Тя записва шума от първите детонации като доста разнообразни от нормалните в региона и ловко разпределя хората да причакат нападателите

Херш е претрупан на камион от бойци на „ Хамас “

23-годишният Херш Голдбърг-Полин от Калифорния е бил забелязан за последно в събота. Очевидци настояват, че той е бил претрупан на камион от бойци на „ Хамас “. Семейството му споделя за сполетялата ги покруса пред вестник Los Angeles Times. Херш бил тежко ранен и в безсъзнание, а последното му известно телефонно местонахождение е на границата с Газа.

80-годишната Кармела има потребност от медикаментите си

Кармела и Ноя Дан, дружно с Офер, Ерез и Сафар Калдерон са или пленени в Нир Оз (кибуц наоколо до Газа). Появи се видео в обществените медии, което демонстрира по какъв начин 12-годишният Ерез е отведен от въоръжени мъже в Газа, описват пред Би Би Си родственици на детето. Те се опасяват и за здравето на 80-годишната Кармела, тъй като тя е болна и има потребност от медикаментите си.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Отвлечен е пенсионер, помагал на заболели палестинци

Смята се, че родителите на Шарон Лифшиц - лондонска художничка, са взети за заложници от къщата им в Нир Оз (кибуц на към 400 метра от Газа). Лифшиц споделя, че татко й е пенсионер. Той приказва арабски и е помагал на тези палестинци, които се имали потребност от здравна помощ. Пенсионерът ги е водил до болница със личния си автомобил и е помагал в превода.

Петна от кръв в дома на 74-годишната Ада Саги

74-годишната Ада Саги също се счита, че е била отвлечена от вкъщи си в Нир Оз. Синът й Ноам сподели, че израелските бойци са разкрили петна от кръв по пода да дома й, само че няма и диря от майка му. Той допуска, че евентуално тя не е измежду убитите, само че може да е ранена. Ноам споделя също по този начин, че е очаквал майка си в Лондон идната седмица, където тя е трябвало да отпразнува 75-ия си рожден ден.

Стотици хора, измежду които доста млади, изгубиха живота си на музикален фестивал до границата с линията Газа

Издирва се и туристка от Германия

Шани Лук, туристка от Германия, е участвал на фестивал покрай границата с Газа, когато бойци на „ Хамас “ нахлуват в региона, откриват огън и разпръскват забавляващата се навалица от хора. Всички стартират да бягат през пустинята. Майка й Рикарда споделя, че е видяла видео с Шани, от което излиза наяве, че била отведена. По-късно пък е получила информация, че щерка й е в сериозно положение, за какво е наранила главата си. В момента тя също е в Газа, дружно със стотиците отвлечени евреи.

„ Не ме убивайте “ крещи Ноа Аргамани

Ноа Аргамани, която е родена в Китай, само че е израелски жител, също е отвлечена от фестивала. Видеозапис, доказан от нейния татко Яков Аргамани пред израелския Канал 12, демонстрира по какъв начин 25-годишната жена е отведена с мотоциклет на бойци от „ Хамас “. Тя крещяла: „ Не ме убивайте “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР