Около 150 000 хора с увреждания, които до момента не

...
Около 150 000 хора с увреждания, които до момента не
Коментари Харесай

Около 150 000 хора с увреждания с право на месечни помощи от януари

Около 150 000 хора с увреждания, които досега не са получавали месечни интеграционни добавки, от януари ще имат право на месечни помощи за увреждане. Това разгласи общественият министър Бисер Петков.

Хората би трябвало да заявят искане за подкрепяне в дирекциите за обществено подкрепяне.

С новия интеграционните добавки се трансформират в месечно подкрепяне. Ще ги получават повече хора, в множеството случаи в по-висок размер, изясни министър Петков: "За някои тя ще бъде нова поддръжка. Имам поради лицата с трайно изгубена продуктивност от 50 до 71 %, множеството от които досега не са получавали интеграционни добавки, а за друга част - към 500 000, които в този момент получават, интеграционните добавки ще се трансформират в тази месечна финансова поддръжка, която ще бъде в по-висок размер. Това ще стане по длъжностен път от Агенцията за обществено подкрепяне, а тези, които досега не са получавали интеграционни добавки, ще би трябвало да заявят новата финансова помощ ".

Непълните инвалидни пенсии, отпускани до 2014 година, които в този момент получават 340 000 пенсионери, от Нова година няма да се изплащат от Национален осигурителен институт. Парите още веднъж ще се изплащат посредством Агенцията за обществено подкрепяне. Хората ще бъдат известени за това.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР