Около 150 000 души излязоха днес по улиците на Берлин, като

...
Около 150 000 души излязоха днес по улиците на Берлин, като
Коментари Харесай

150 000 протестираха срещу крайната десница в Германия

Около 150 000 души излязоха през днешния ден по улиците на Берлин,  като общонационалните митинги против крайнодясната " Алтернатива за Германия " (AfD), оповестява " Ройтерс ".

Такива митинги се организираха и в други градове, измежду които Дрезден и Хановер .

Хората се стекоха пред постройката на Народното събрание на Райхстага в Берлин, където протестиращите се събраха под мотото " Ние сме защитната стена ", с цел да стачкуват против десния екстремизъм и да покажат поддръжка за демокрацията.

" Независимо дали в Айзенах, Хомбург или Берлин: в дребни и огромни градове в цялата страна доста жители се събират, с цел да показват против забравата, против омразата и речта на омразата ", написа канцлерът Олаф Шолц в X.

Той сподели, че митингите са " мощен знак в интерес на демокрацията и нашата конституция ".
 Хиляди стачкуваха в Германия против крайната десница
Хиляди стачкуваха в Германия против крайната десница

Канцлерът Олаф Шолц и неговият външен министър Аналена Бербок се включиха в демонстрациите в Потсдам

измежду главните партии в Германия, които се притесняват, че може да победи три провинциални избори в Източна Германия през септември, макар че последните изследвания демонстрират лек спад в поддръжката на AfD.

По-рано тази седмица изследване на Forsa сподели, че поддръжката за AfD е спаднала под 20% за първи път от юли , като гласоподавателите показаха националните демонстрации против крайната десница като най-съществен проблем.

Според изследването AfD остава на второ място след главните опозиционни консерватори с 32 %, до момента в който лявоцентристките социалдемократи на Шолц са трети с 15 %.

Протестите последваха отчет от предишния месец, че двама високопоставени членове на AfD са участвали на среща за разискване на проекти за всеобщо депортиране на жители от непознат генезис. AfD отхвърли предлагането да съставлява партийна политика.
 Подкрепата за
Подкрепата за " Алтернатива за Германия " понижава, демонстрират изследвания

Въпреки това, тя остава класирана на второ място зад опозиционните консерватори

Съпредседателят на AfD Тино Хрупала сподели пред Deutschlanfunk, че протестиращите не би трябвало да разрешават да бъдат употребявани, с цел да отвличат вниманието на партиите от действителните проблеми на страната.

Хрупала сподели, че Германия включва германци с мигрантски генезис и че неговата партия не възнамерява да ги експулсира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР