Около 15% от учениците не са присъствено на училище, а

...
Около 15% от учениците не са присъствено на училище, а
Коментари Харесай

Денков: 15% от учениците са онлайн, предвиждат се летни занимания

Около 15% от учениците не са присъствено на учебно заведение, а са предпочели да се образоват онлайн. Това съобщи министърът на образованието Николай Денков в отговор на депутатски въпроси в просветителната комисия на Народното събрание. За да се компенсират загубите от отдалеченото образование, се планува заделянето на специфични средства от МОН за летни занимания по спорт и изкуства, изясни министърът.

" Миналото лято направихме разбор и в него се прави умозаключение, че има голямо разделяне в страната за това по какъв начин се отразява отдалеченото образование на стимулираните възпитаници и родители и по какъв начин при нестимулираните за положителни резултати. При първите съвсем няма проблем, само че при вторите има психосоциални проблеми - струпване на напрежение и прочие ", разяснява Денков.

Образователните управляващи не разискват понижаване на лятната почивка или удължение на тази образователна година година, безапелационен бе той. Единствено се разисква концепцията идната образователна година да е с по-ранен старт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР