Около 15 българи имат Европейска заповед за арест, издадена от

...
Около 15 българи имат Европейска заповед за арест, издадена от
Коментари Харесай

15 българи имат Европейска заповед за арест, ето защо

Около 15 българи имат Европейска заповед за арест, издадена от Централната работа за битка с киберсигурността в Бамберг. Това съобщи Нино Голдбек, прокурор в Централната работа в Германия в ефира на NOVA.

Повод за думите му е казусът на наша сънародничка, работила в прът център в България, упрекната в Германия по дело за машинация за 14 млн. евро. Това е следващият случай на българи, работили в прът центрове у нас, които биват разследвани. 

Според немската прокуратура българката е съумяла да реализира 112 измами с позвънявания по телефона на стойност над 2,3 млн. евро. Потърпевши от дейностите й са 19 жертви от Германия. Тя е работила напозиция " задържащ сътрудник " от януари 2019 до ноември 2020 година Това е следващият случай на българи, работили в колцентрове, а след това разследвани.

12 българи са получили присъди. " Имаме присъди и на хора, заети в прът центрове в София, само че те не са български жители, а са от Израел и районен съд Македония. Почти всички българи са наказани на затвор. Най-дългата присъда може да е 4,6 година затвор. В някои случаи се реализира и възвращаемост на вредите, има запор върху парите на служащите в прът центровете ", сподели прокурорът.

В тези случаи от прът центровете са се обаждали на клиентите със препоръки къде да влагат. Макар да се увеличавали парите в сметката на потърпевшите, те не могли да изтеглят парите си и постоянно губели своите спестявания, отделяни през целия им живот. Разследващите в Германия установявали по време на разпит, че участниците в схемата в избран стадий са знаели, че вземат участие в незаконна скица.

" Същите действия (арести) извършвахме и в Сърбия, Албания, Косово, Грузия, Украйна ". Говорим за разнообразни незаконни групи, които работят настрана. Изводът ни е, че групировките са разнообразни.

Кол центровете са значим детайл от цялата лъжлива скица. Чрез тях се построява дългогодишен контакт, постоянно се трансформира във връзка на доверие, добави Нино Голдбек.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР