Около 15-20 опита за телефонни измами на територията на област

...
Около 15-20 опита за телефонни измами на територията на област
Коментари Харесай

Нова вълна и нова схема: Ало-измамници обещават големи пенсии

Около 15-20 опита за телефонни измами на територията на област Пазарджик единствено за през днешния ден, осведомят от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града. Сигнали са получени в районните ръководства за опити да бъдат излъгани възрастни хора на територията на районния център, Панагюрище, Септември и Велинград.

Използвана е и относително нова скица - причинителите се показват за инспектори по пенсионното обезпечаване. Възрастните хора трябвало да дават сума под формата на такса против заричане да бъдат " уредени " да получават доста високи пенсии.

С други евентуални жертви мошеници се свързали по стационарни домашни телефони и са употребявали добре изпитаната досега скица „ лекар-полицай “. Първоначално чужд се показва за доктор, който осведоми, че непосредствен или родственик е потърпевш при злополука или вследствие на заболяване. За лекуването обаче е нужна немалка сума пари и се пробва да убеди старата жертва в това.

Минути откакто диалога завърши, на телефона звъни различен лъжец и се показва за служител на реда - контрольор, криминалист, проверяващ служител на реда, следовател, който проверява телефонни измами. Той осведоми възрастният човек, че измамниците са го нарочили и през днешния ден ще го тормозят и заплашват.

Мнимият служител на реда обаче дава обещание, че ще изпрати на адреса собствен „ сътрудник ”, който да вземе приготвените пари или полезности - златни или сребърни бижута, те ще бъдат белязани и разказани, като по този начин ще могат да заловят измамниците и тормозът да бъде  прекратен. Ако жертвата не се поддаде от време на време даже насочат открити закани и закани за живота на пенсионера или неговите близки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР