Около 15 000 дка са засегнатите площи от пожара в

...
Около 15 000 дка са засегнатите площи от пожара в
Коментари Харесай

В. Радев: 15 000 дка са засегнатите площи от пожара в Кресненското дефиле, опасността остава

Около 15 000 дка са засегнатите площи от пожара в Кресненското дефиле, заплахата остава. Това сподели по време на брифинг вътрешният министър Валентин Радев по отношение на пожара в Кресненското дефиле, съобщи „ Фокус “.
Относно прекъснатото електрозахранване в региона, министър Радев разясни: „ Работи се 20-киловолтовия далекопровод да бъде пуснат. Разбрах, че зареждането ще бъде пуснато в селата Сенокос и Мечкул “. „ В Стара Кресна представители на ЧЕЗ минават по къщите, има някакъв проблем. До края на деня, надяваме се в обитаемоте места, през вчерашния ден обявихме, че хората се връщат, през днешния ден да се случи по този начин, че до тази вечер да имат ток “, разясни Радев.
„ Засегнатите площи от пожарите са към 15 000 дка, в допълнение ще уточним след края на оперативните дейности. Загубите, в случай че би трябвало да се залесява, са към 12 млн. лева На място работят хора от 5 министерства. Според специалисти за 4 дни да се обработи такова огромна повърхност и да се овладее пожарът е напряко мъжество. Обръщам внимание, че не сме завършили. Опасността остава “, добави вътрешният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР