Около 13 процента от учителите стачкуват, уточни министерството на образованието,

...
Около 13 процента от учителите стачкуват, уточни министерството на образованието,
Коментари Харесай

Франция Пламна! Кръв По Улиците, Зверско Насилие! Видео От Мястото!

Около 13 % от учителите стачкуват, посочи министерството на образованието, като са затворени доста начални учебни заведения.

Производството на електрическа енергия е спаднало с над три гигавата, което подхожда на три нуклеарни реактора, защото служащи от бранша се причислиха към митинга.

Служителите в държавния бранш са недоволни от проектите в бранша да бъдат съкратени 120 000 чиновници до 2022 година, в това число посредством доброволни съкращения, както и от желанията за въвеждане на възнаграждение съгласно заслуги.

Железничарите са обезпокоени от проектите на държавното управление да анулира гаранциите за неопределен труд, автоматизираното годишно повишение на заплатите и ранното пенсиониране.

Недоволството и терзанията се популяризират доста бързо, сподели Жан-Марк Канон от Общата конфедерация на труда (CGT), един от най-големите синдикати. Служителите на железниците възнамеряват тримесечна поетапна стачка от 3 април, до момента в който служащите от държавни бранш нямат към момента проекти за бъдещи дейности, само че ще се срещнат идната седмица за разисквания.

Обществените допитвания показват един абсурд - множеството от интервюираните поддържат стачката, само че още по-голямо болшинство поддържа промените, в това число намаляването на броя на работещите в държавния бранш и въвеждането на възнаграждение, основано на заслугите.

Това накара държавното управление, което предходната година реформира трудовия кодекс и изготви редица други промени за обезпечаването при безработица и образованието, да съобщи, че ще отстоява проектите си, като следи от близко митингите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР