Около 12 000 пожарникари се бориха вчера с пожарите в

...
Около 12 000 пожарникари се бориха вчера с пожарите в
Коментари Харесай

Ветровете и сушата засилват пожарите в Калифорния

Около 12 000 пожарникари се бориха през вчерашния ден с пожарите в Калифорния, лишили живота на най-малко шест души. Ветровете и сухото време обаче спомогнаха за разрастването на огнищата, които на моменти са неконтролируеми, съобщи Франс прес.

"Условията в региона на пожара "Кар " край Рединг, Калифорния, ще продължат да са удобни за бързо разпространяване на " стихията, уточни през вчерашния ден Националната метеорологична работа.

Службата за пожарна сигурност в окръг Шаста, където вилнее пожарът от 23 юли, изясни в "Туитър ", че "непостоянните ветрове и атмосферните условия, в частност горещината и сушата, доведоха до разгръщане на пожара предходната нощ ".

Стихията лиши живота на двама пожарникари в четвъртък, а през вчерашния ден беше обявено, че негова жертва са станали 70-годишна жена и двете й правнучета. Тялото на шестата жертва бе открито в изгоряла къща край Рединг, заяви шерифът на Шаста Том Босенко на брифинг, съобщи ДПА.

Все още има седем души в неопределеност.

Огънят е изпепелил 36 хиляди хектара, унищожила е 517 здания, развалил е още 135 и е овладян единствено на пет %. В окръг Шаста са евакуирани 38 000 души.

Президентът Доналд Тръмп подписа в събота декрет, с който подрежда на Агенцията за ръководство на изключителни обстановки да спомага на управляващите в общината.

Друг пожар, в калифорнийския окръг Мендосино, опустоши над 9800 хектара от петък. Площта му се разрасна бързо и през вчерашния ден сутринта бе овладян единствено на 10 %.

Огнеборците оповестиха положителни вести за пожара "Фъргюсън " край националния парк "Йосемити ". Той е нараснал с площта си в нощта против неделя единствено с 800 хектара и е овладян на 30 %. От 13 юли той изпепели 21 700 хектара. Един пожарникар почина и седем пострадаха в потушаването му.

Според службата за изключителни обстановки към губернатора на Калифорния, в щата бушуват 17 огромни пожара и с тях се борят 12 000 пожарникари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР