Около 115 000 медици починаха от COVID в света по

...
Около 115 000 медици починаха от COVID в света по
Коментари Харесай

СЗО: 115 000 са починалите медици по време на пандемията, много повече са напусналите професията

Около 115 000 медици починаха от Коронавирус в света по време на пандемията, само че доста повече напуснаха специалностите си заради изтощеност и меланхолия, Това съобщи пред публицисти Джим Кембъл, шеф на Отдела за здравна работна мощ на СЗО, представен от Ройтерс. 

По думите му доказателство за претърпяното напрежение и компликациите са многочислените митинги и стачки на медицински служащи, проведени допълнително от 100 страни от началото на пандемията, включително високоразвитите Англия и Съединени американски щати.

Кембъл прикани да бъдат изпълнени защитните ограничения за страните в листата на СЗО, за които се счита, че се нуждаят от поддръжка, „ с цел да могат да продължат да се възвръщат от пандемията без спомагателна загуба на медицински служащи заради миграция “.

Световната организация разгласи, че 55 страни са застрашени от изострен дефицит на медицински личен състав заради миграция на медици.

„ Трябва да защитим работната мощ, в случай че желаеме да подсигуряваме на популацията достъп до грижи “, сподели още Джон Кембъл. Той прикани страните да съблюдават рекомендациите на Глобалния кодекс за интернационалното набиране на здравен личен състав и напомни, че СЗО не е срещу миграцията на медицински експерти, в случай че тя се ръководи по подобаващ метод.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР