Около 110,5 млн. евро са приходите на телекома А1 България

...
Около 110,5 млн. евро са приходите на телекома А1 България
Коментари Харесай

А1 България вдигна със 7% приходите и EBITDA с 9% за Q2 2018


 Снимка: А1

Около 110,5 млн. евро са приходите на телекома А1 България за второто тримесечие на тази година, което е със 7 на 100 повече от същия интервал на 2017 година Компанията съумява да вдигне и облагата си преди налози и амортизационни отчисления с 8,9 на 100 до 36,3 млн. евро, демонстрират данните от финансовия отчет на австрийската група A1 Group (доскоро работещ под името Telekom Austria Group).

Фиксираният бизнес пораства

Ръстът на приходите на телекома се дължи най-много на усъвършенстваните приходи от закрепени услуги и устройства. Тези доходи са скочили с 11,4% до 25,3 млн. евро за интервала април – юни 2018 година Според компанията, това се дължи на растеж „ при профилираните корпоративни решения, сполучливото предложение на спомагателни услуги на сегашни клиенти и продължаващ растеж на приходите от личните телевизионни канали MAX Sport. “ Компанията приключи интеграцията на закупения 2 години по-рано кабелен оператор blizoo и разчита доста на увеличената абонатна база освен в огромните градове.

Броят на клиентите на закрепени услуги са нарастнали отбелязва растеж от 1,3% през втората четвърт до близо 1,015 милиона, като позитивният тренд при ТВ и интернет услугите компенсира спада от намаляващата известност на закрепените телефонни услуги, разясняват oт А1.

Същевременно мобилният бизнес

към момента носи към две трети от оборота на A1 България, макар че за второто тримесечие те са нарастнали единствено с 0,3% до 66,6 млн. евро. Операторът регистрира увеличение на бизнес клиентите, както и продажба на от ден на ден пакетни предложения с персонализирани оферти за клиентите. Приходите от мобилни устройства са скочили с 25,5%, достигайки 16,1 млн. евро, което демонстрира, че и българските мобилни консуматори от ден на ден избират да си купят смарт телефон от телекомуникационния оператор, ползвайки го в пакет с подобаващ тарифен проект.

Общият брой мобилни клиенти спада за следващо тримесечие, този път с 3,1 на 100 до 3,974 милиона. Големият отлив е при предплатените карти, където годишния спад за интервала е 25,8%. Този спад не е обезщетен от нараствания брой клиенти на контракт, които са с 0,9% повече по отношение на края на юни 2017 година Същевременно възходящия дял на потребителите с годишен контракт води и до повишаване на междинния месечен доход от един клиент (ARPU ) до 5,6 евро, или с 3,8% повече от същия интервал на 2017 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР