Около 1000 полицейски служители ще бъдат ангажирани с охраната на

...
Около 1000 полицейски служители ще бъдат ангажирани с охраната на
Коментари Харесай

В Пловдив: 1000 полицая за откриването на Колежа

Около 1000 полицейски чиновници ще бъдат ангажирани с защитата на публичния ред по време на идното разкриване на стадион " Христо Ботев " и футболната среща сред Ботев и Левски, която е в събота (29 април) от 20:00 часа.

Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив на брифинг във връзка със събитието, като прецизираха, че включително влизат 30 служебни животни - 20 кучета и 10 коня, 2 водометни машини и друга профилирана техника.

Празничната стратегия по откриването на оборудването стартира в 15:30 часа с концерт зад Южната естрада, а входовете на стадиона ще бъдат отворени в 17:30 часа. От ОДМВР - Пловдив увериха, че са взети всички законови ограничения за защита на спортното мероприятие и още веднъж приканиха последователите навреме да заемат местата си по трибуните, тъй като ще има подробен пропускателен режим.

" Мероприятието стартира в 15:30 часа и ще завърши към 22:00 часа. Надяваме се то да се трансформира в празник за града. Отправяме молба към почитателите тима хазаин и към почитателите на гостите за законосъобразно държание, с цел да може дълго чаканият миг да не бъде засенчен от хулигански прояви. Буферните зони са понижени, само че никой не би трябвало да се тормози. Взети са всички законови ограничения, с цел да се подсигурява защитата на мероприятието ", съобщи шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив - старши комисар Васил Костадинов, и добави, че на стадиона ще бъдат отворени 8 входа за последователи, като на всеки от входовете ще има по две обособени места за пропускателен режим, а инспекцията ще се реализира на два стадия.

Заместник-директорът на Областната дирекция - комисар Радослав Начев, разгласи, че последователите на Левски ще бъдат посрещани от полицейски чиновници на два пункта в двете направления на 133-ия километър на автомагистрала " Тракия " и ще бъдат съпроводени до мястото за паркиране в Пловдив, което е обособено на улиците " Димитър Ризов " и " Проф. Цветан Лазаров ". След това още веднъж с полицейски акомпанимент те ще стигнат до бранша за посетители на стадиона.

" Не всеки ден в Република България се открива стадион. Направено е едно извънредно положително оборудване за спортни мероприятия и се надяваме този ден да бъде трансфорат в празник за града ", съобщи Начев.

От полицията в Пловдив приканиха жителите, които ще посетят футболната среща, да отидат на стадиона без персоналните си коли, тъй като местата на паркинга на оборудването ще са лимитирани, а улиците към стадион " Христо Ботев " не разрешават паркирането на толкоз доста транспортни средства.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР