Около 100 от повече от 3000 гръцки острова са населени.

...
Около 100 от повече от 3000 гръцки острова са населени.
Коментари Харесай

Този гръцки остров все още е неоткрито съкровище

Около 100 от повече от 3000 гръцки острова са обитаеми. Пътешественикът Клаус Бьотиг е бил  на множеството от тях. Той познава 87 острова и всеки е популярен по своему. С чиста съвест може да се каже, че Клаус е безспорен специалист по Гърция. Той е написал към 70 пътеводителя за средиземноморската страна и е пътувал там към 270 пъти.

Според Бьотиг, Лимнос в горната част на североизточната част на Егейско море е най-хубавият. Тук идват съвсем единствено гърци, а също така е относително на ниска цена, предлага положителни условия за уиндсърфистите и е съвършен за велосипедисти.

Специална забележителност на Лемнос са руините на Полиохни от бронзовата ера. Те са на повече от 4500 години. Археологическите доказателства демонстрират, че създателите на града са принадлежали към същата просвета като създателите на известната Троя в северозападна Турция.

Друга забележителност е крепостта, която се намира на скат над столицата на острова Мирина и е една от най-големите замъци в Егейско море. Непременно би трябвало да се изкачите, тъй като гледката от върха е спираща дъха.



Около пристанището на уютния град с към 6000 поданици има доста таверни и питейни заведения. Настроението тук е изключително прелестно вечер.

Според отзивите на Tripadvisor плажовете на Лемнос са мнохо хубави, а на най-препоръчителни са Танос, Микро Фанараки, Керос, Гомати, Мегало Фанараки.

До Лемнос няма директни полети, а единствено с междинно кацане през Атина или Солун и по-нататък с вътрешен полет или ферибот. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР