Около 100 млн. евро трябва да извади ръководството на Милан,

...
Около 100 млн. евро трябва да извади ръководството на Милан,
Коментари Харесай

Ето какви са финансовите предизвикателства пред Милан

Около 100 млн. евро би трябвало да извади управлението на Милан, с цел да задържи Рафаел Леао, Оливие Жиру и Исмаел Бенасер, написа италианският всекидневник “Гадзето дело спорт ”.

“Росонерите ” към този момент вложиха към 100 милиона евро през лятото, с цел да задържат за непрекъснато или да вземат нови основни играчи, измежду които са като бранителите Фикайо Томори и Пиер Колюлю, както и халфът Сандро Тонали.

Договорът на Жиру изтича идващото лято. За момента упованията са някогашният нападател на Челси и Арсенал да преподпише с “червено-черните ” до 2024 година През въпросната 2024-та година ще изтичат договорите още на Бенасер и Леао.

Твърди, че Бенасер е преговарял за годишна заплата от 4 млн. евро, с което за момента от управлението на Милан са съгласни.

При Леао ситуацията е малко по-сложно, защото “росонерите ” желаят да завършват договорката преди Мондиала в Катар, само че сякаш не остана време за това. Неговата заплата в този момент е 4,5 млн., като се договаря тя да стане 7 млн.

В момента в португалския национал са вперили очи някои от най-хубавите европейски тимове като Пари сен Жермен, Челси и Манчестър Сити. От Милан се притесняват и, че вероятно положително показване от страна на Леао на Световното състезание в Катар ще го накара да изиска още по-висока заплата.

Друго значимо изискване за възможната договорка е, че Рафаел Леао чака Милан да му помогне да покрие част от отговорностите към някогашния му отбор Спортинг (Лисабон), с който той приключи едностранно връзките си през 2018 година Става дума за 16 млн. евро, на колкото нападателят беше наказан поради непозволено анулиране на договора си.

АЛЕКС ХРИСТОВ
 Милан ще предложи по-малко от желаното от Леао, само че има различен коз в ръкава си Милан ще предложи по-малко от желаното от Леао, само че има различен коз в ръкава си
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР