Около 100 медицински сестри и подкрепящи ги лекари излязоха на

...
Около 100 медицински сестри и подкрепящи ги лекари излязоха на
Коментари Харесай

Протест на медицинските сестри и в Шумен

Около 100 медицински сестри и подкрепящи ги лекари излязоха на митинг пред МБАЛ-Шумен.

400 медицински сестри работят в болничното заведение, 20% от тях са на пенсионна възраст. От началото на февруари заплатите им са качени от 640 на 700 лева, това не е задоволително, само че сега болничното заведение е в неспособност да даде повече. 

В поддръжка на мед. сестрите се разгласи и завеждащият отделението по неврология доктор Ивайло Петров, съгласно който моделът на финансиране на регионалните лечебни заведения е сгрешен и медиците са принудени да работят за количество. „ Ще става по-зле, не се търпи “, сподели той.

Подкрепи го и доктор Стоян Тодоров, който в петък сутринта бил изненадан от напускането на 4 сестри от отделението по ревматология, което оглавява. Сестрите, които стачкуват са се подписали под декларация, че желаят да бъдат отстранени комерсиалните сдружения в опазването на здравето.

Когато става въпрос за здраве, думата търговия не е на място, считат сестрите. Те упорстват за естествени условия на труд и отмора, тъй като сегашната обстановка ги тласка към спомагателен труд, а това се отразява на пациентите. Искат и съответно възнаграждение. На министерския апел за диалози пък, дават отговор, че 20 година са се наслушали на приказки и толкоз време стига.-->

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР