Около 100 горски служители и пожарникари се борят с пожара

...
Около 100 горски служители и пожарникари се борят с пожара
Коментари Харесай

Военни хеликоптери, горски служители и пожарникари гасят пожара край Пазарджик

Около 100 горски чиновници и пожарникари се борят с пожара в иглолистните гори в землището на с. Калугерово, обл. Пазарджик, оповестяват от Министерство на земеделието и храните. В акцията се включиха и военни хеликоптери.

Два вертолета с екипажи от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) оказват подпомагане в погасяването на огромния горски пожар. Техниката и военнослужещите от Военновъздушни сили се включват по молба на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в поддръжка на дейностите на място по гасене на огъня.

Възникналият на 21.07.2022 година горски пожар все още е обхванал повърхност от към 1000 дка, главно държавни горски територии - иглолистни култури на възраст от 40 до 60 години . За съгласуване дейностите по преодоляване на огнената буря на място е и зам.-министър Валентин Чамбов.
 Не е локализиран горският пожар в Пазарджишко
Не е локализиран горският пожар в Пазарджишко

Вятърът в региона затруднява работата на огнеборците

Към сегашния миг дейните дейности по потушаването му се правят от чиновници на ПБЗН и към 100 горски чиновници от Търговско предприятие ДГС Пазарджик, Панагюрище, Алабак, Чепино, Пещера, Ракитово, Белово и РДГ Пазарджик. Към момента пожарът се популяризира на огромен фронт.

От началото на годината са зародили 260 горски пожара , които са засегнали горски площи в размер на 21 802 дка.

Министерство на земеделието и храните припомня, че по време на пожароопасния сезон, който е разгласен в цялата страна е неразрешено паленето на открит огън и осъществяването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м от границите на горските територии, с изключение на на обособените и обозначени за тази цел места.

Изпълнителна организация по горите и Министерство на земеделието насочат още веднъж зов към всички жители да бъдат с нараснало внимание и да съблюдават противопожарните правила при престояване в горските територии, както и в непосредствена непосредственост до тях.
 Пожар избухна в иглолистна гора в Пазарджишко
Пожар избухна в иглолистна гора в Пазарджишко

Няма заплаха за обитаемоте места в близост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР