Около 100 души от цялата страна са измамени за общо

...
Около 100 души от цялата страна са измамени за общо
Коментари Харесай

Спас има последователи: Бургазлия измамил стотици в сайт за запознанства

Около 100 души от цялата страна са излъгани за общо 40 000 лв. от 38-годишния Милен Стойчев от Бургас посредством подправен профил в уебсайт за запознанства. Това заяви пред публицисти административният началник на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров , съобщи " Фокус “.
Измамата е осъществена за интервала от април 2014 до юни 2017 година, като мощно припомня сагата към Спас Василев, прочул се онлайн със самоличността на Александър Николов, която беше употребена за машинация на стотици хора.
Стойчев е основал профил в уеб страницата за запознанства със фотография на млада, красива жена с името Мария Василева. Той започвал връзка с хората, след което прехвърлял диалозите в месинджър във Фейсбук.
Пишел на излъганите, че се намира в Гърция дружно с майка си, където бедствал, нямал пари, нито телефон. Измисляйки тъжната история, Стойчев предизвиквал у жертвите си страдание и те сами му предложили да оказват помощ, като преведат пари. Той изпращал банкова сметка в българска банка на името на баба му, която имала съвсем същото име (Марийка Василева). След това Стойчев прекъсвал връзката.
Преведените суми са от 10 евро до 250 евро. 95% от излъганите са мъже. Профилът му към момента не е закрит. Към момента четирима от потърпевшите са разпитани. Двама от тях са превели суми от 200 лв., другите - 220, 250 евро, посочи прокурорът.
Първоначално Стойчев е арестуван за 24 часа, по-късно за 48 часа, евентуално през днешния ден в съда де бъде импортирано искане за непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Домът му е претърсен. Иззети са преносимият компютър му, флашки, бележки от банкомат, карти с банковата сметка и други Предстои назначение на банково-счетоводна експертиза.
„ Това, което чакаме, при цялостно следствие, както е формирано делото за машинация в огромни размери, е от 1 до 8 години отнемане от независимост и конфискация. Ако се открият още голям брой хора и голям брой суми, може да помислим за машинация в изключително огромни размери, където наказването е от 3 до 10 години “, сподели прокурор Петров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР