Около 10 милиона деца от развиващите се страни по света

...
Около 10 милиона деца от развиващите се страни по света
Коментари Харесай

10 милиона деца по света нямат нито една ваксина

Около 10 милиона деца от разрастващите се страни по света към момента не са получили нито една ваксина против инфекциозни болести, са изяснили медици. Резултатите от проучването са оповестени в научното издание.

" Ако в детството не е направена ваксина, при индивида през целия му живот може да пораждат непрекъснати проблеми със здравето. Затова световните наблюдения за неимунизирани деца и създаването на ограничения, ориентирани към бърза разпродажба на този проблем би трябвало да станат първостепенна задача за международната общност “, споделя Мира Джори от Университета в Монреал, представена от ТАСС.
Лекари от Квебек съдят управляващите поради наложителната имунизация
Върховният съд на провинция Квебек стартира да преглежда дело на здравните служащи в района против локалните управляващи, които сложиха ул...

Джори и сътрудниците ѝ са стигнали до този извод в границите на план за оценка на успеваемостта от ограниченията, които през последните тридесет години се подхващат от СЗО, УНИЦЕФ и Глобалния алианс за ваксини и имунизация (GAVI) за повишение на достъпността до  в бедните страни по света.

За приемането на сходни сведения учените са употребявали статистика за равнището на детската имунизация, събирана от индийските служби сред 1992 и 2016 година. Въз основа на тези данни и сходни сведения от други страни по света медиците са оценили по какъв начин се е трансформирало локалното равнище на имунизиране в Индия и ситуацията във всички разрастващи се страни от началото на 90-те години.

Както се оказало, броят на децата без нито една ваксина доста е намалял както в Индия, по този начин и във всички останали разрастващи се страни. През 1992 година те са били към 33%, до момента в който към 2016 този индикатор се е снижил до 10,1%. Според изчисленията на учените това значи, че към 10 милиона деца не са получили нито една ваксина против инфекциозни заболявания, като 2,9 милиона от тях живет в Индия.

Почти всички тези деца са родени в фамилии с най-неблагоприятно и неравностойно състояние, вследствие на което освен са незащитени от заболявания, само че и непрекъснато страдат от недохранване и нямат цялостен достъп до всички основни хранителни субстанции, означават откривателите. Това следва да се регистрира при изработването на ограничения за повишение на равнището на в разрастващите се страни, отбелязва Джори.
Епидемия от бронхиолит удари Франция, най-засегнати са децата
Епидемия от бронхиолит се популяризира из цяла Франция, като по-сериозно са наранени децата под 2-годишна възраст, осведоми Le Figa...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР