Около 10,5 милиона лева е сумата, която се очаква да

...
Около 10,5 милиона лева е сумата, която се очаква да
Коментари Харесай

Санкции от около 10,5 млн лева може да понесе Община Плевен заради нередности при изпълнението на проекти

Около 10,5 милиона лв. е сумата, която се чака да заплати Община Плевен поради открити нередности по планове, които е изпълнявала. За това осведоми кметът на плевен доктор Валентин Христов по време на седмичната оперативка на управлението на Община Плевен.

„ Това са планове, които съм заварил и които са завършени, както и такива, които се чака да приключат. Има неспазени периоди, неизпълнени действия, заради което тези планове не могат да бъдат признати “, сподели кметът на Плевен.

Той уточни като образец плана за създаване на Мемориален парк „ Гривица “.

„ За този план има необятен публичен интерес и на този стадий той не може да бъде признат от Държавната приемателна комисия, заради открити пропуски по осъществяването. Друг подобен план е този за Водния цикъл, по който има проблеми и Община Плевен е застрашена от глоба в размер към 5 милиона и половина лв..

Третият план, по който предстоят наказания е този за „ Интегриран градски превоз “ на Плевен като санкцията по него е към 2 млн лв. и е наложена на Община Плевен и на „ Тролейбусен превоз “.

Кметът на Плевен изясни, че е разпоредил инспекция на всички планове, които са завършили през 2022 и 2023 година, и на наложените наказания по тях. Докладите по инспекциите би трябвало да бъдат показани на 28-ми февруари, когато ще стане явен размерът на глобите за Община Плевен.

Д-р Христов добави, че при положение на отрицание на плана за Мемориален парк „ Гривица “ е допустимо румънската страна – сътрудник по него да изиска глобата да бъде заплатена от община Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР