Около 10 000 деца остават без детска градина в София

...
Около 10 000 деца остават без детска градина в София
Коментари Харесай

Около 10 000 деца остават без детска градина в София на първо класиране

Около 10 000 деца остават без детска градина в София поради дефицит тук-там. Други 9907 деца са признати на първо класиране в столицата. Това стана ясно в понеделник от брифинг на шефа на дирекция “Образование” Мария Минчева и новият зам.-кмет по образованието Мирослав Боршош. Класирането идва след поради новата онлайн система за кандидатстване, която затрудни родителите поради условие за двойно залагане на аршин за адрес. Част от родителите сметнаха, че е належащо единствено едно регистриране на тези данни.

В резултат на това общината отсрочи резултатите с три дни и даде нова опция на родителите да поправят данните си.

" Имаме спрямо 2020 година 4 000 повече кандидатстващи деца. Това, което сподели първото класиране, е, че броят на класираните деца през днешния ден е към 10 000. Остават към 10 000 деца, които не са признати в детски ясли и градини , само че имаме за второ класиране към 3 500 свободни места ”, уточни Минчева.

От думите ѝ стана ясно, че до края на годината се чака да бъдат открити 1 083 нови места. През 2021 година се строят 17 детски градини.

" Тези родители, чиито деца не са признати в детските градини, могат да се възползват от даването на средства за покриване на разноските, които са създали за частна детска градина или за развъждането на детето от друго такова физическо лице. Ваучери могат да получат единствено родители, чиито деца са на възраст от 3 до 6-годишна възраст. Това са деца, при които се организира учебен развой ", стана още ясно на брифинга.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР