Около 1,7 млн. чуждестранни туристи се очаква да посетят България

...
Около 1,7 млн. чуждестранни туристи се очаква да посетят България
Коментари Харесай

Около 1.7 млн. чужди туристи се очаква да посетят България през зимния сезон

Около 1,7 млн. задгранични туристи се чака да посетят България през зимния сезон. Това сподели пред Радио София доцент Румен Драганов – шеф на Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма.

„ Говорим от средата на декември доникъде на април и в същото време тези, които идват са за културен туризъм в градска, историческа среда, балнео, СПА, уелнес и надлежно ски туризъм. За ски туризъм идват към 280 000, т.е. огромната част е обвързвана с други типове туризъм “, изясни доцент Драганов.

По думите му, предстоящият растеж на туристите по отношение на 2019 година е с към 5%.

„ В макро рамката за 2024 година, ние чакаме към 12,5 млн. задгранични гости, т.е. не отчитаме някакъв спад в резултат на военните спорове “, посочи Румен Драганов.

По думите му, близо 60% от посещаващите България, са жители на Европейския съюз. Драганов посочи, че страната ни е международна туристическа дестинация.

По отношение на идните празници, той изясни, че гамата на предлагането е голяма.

„ Могат да се намерят цени равни или по-ниски от предходната година, та дори и по-миналата година. Ако става въпрос обаче, човек да бъде на безусловно същото място, със същото транспортно средство, на него ще му излезе с към 7% по-скъпо “, сподели шефът на Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма.

Румен Драганов добави, че в случай че България бъде призната в Шенген и вкара еврото, това ще се отрази позитивно на туризма.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР