Около 1,5 млн. здравноосигурени лица ще получават лекарства, заплащани напълно

...
Около 1,5 млн. здравноосигурени лица ще получават лекарства, заплащани напълно
Коментари Харесай

Всички Затаиха Дъх, Депутатите Току-Що Решиха! Ето Какво Ще Се Случи Със Здравните Вноски През 2019

Около 1,5 млн. здравноосигурени лица ще получават медикаменти, заплащани изцяло или отчасти от НЗОК за домашно лекуване. Ще се заплащат лекарствени артикули на над 33 хиляди здравноосигурени лица за лекуване на злокачествени болести в изискванията на болнична здравна помощ.

Депутатите одобриха още Касата да заплаща за медицинските произведения,предназначени за домашно лекуване, за медицинските произведения, прилагани в болничната здравна помощ, и за медицинските произведения, помощните средства, приспособленията и оборудванията за хората с увреждания.

Създава се Национална здравно-информационна система, която да се управлява и поддържа от Министерството на здравеопазването. Тя ще включва още и всички регистри, осведомителни бази от данни и системи, които се водят от Министерството на здравеопазването и неговите второстепенни разпоредители с бюджет, от лечебни и здравни заведения, от НЗОК и от застрахователните сдружения, написа нюз.бг.

Право на безплатен достъп до Националната здравно-информационна система имат всички жители - до своя електронен запис, както и застрахователните сдружения, лечебните и здравните заведения и НЗОК.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР