Около 09:30 часа в понеделник получих обаждане. Казаха ми, че

...
Около 09:30 часа в понеделник получих обаждане. Казаха ми, че
Коментари Харесай

Пропаднали метални конструкции са причина за инцидента на площадката за радиоактивни отпадъци

Около 09:30 часа в понеделник получих позвъняване. Казаха ми, че на площадката на Националното вместилище има акцидент. Като отидох на място, видях, че има пропаднали железни структури. Това сподели за организация „ Фокус “ Георги Разложки, зам.-изпълнителен шеф с сектор ръководство в Държавно дружество " Радиоактивни боклуци " (ДПРАО) във връзка случая на площадка „ Радиана “ от през вчерашния ден. 
„ При случая имаше четирима потърпевши, при които двама починали. Другите двама са с травми и откарани в болница. Единият е освободен за домашно лекуване. На другият потърпевш му предстоят интервенции, защото има счупени крака и ребра “, сподели още Разложки.  Той посочи, че все още аргументите за случая сега се обясняват. „ Документите са конфискувани от разследване, от Инспекция по труда. Предстои да се разпитат хората, които са били на място, когато е станал случая, с цел да се види каква е точната причина “, добави още зам.-изпълнителният шеф с сектор ръководство на РАО.
Георги Разложки означи, че дейностите на площадката са прекъснати. „ Докато върви разследване действия на площадката, няма да се извършват, по този начин е по закон “, добави Разложки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР