Околната среда и нейното опазване от няколко години е водеща

...
Околната среда и нейното опазване от няколко години е водеща
Коментари Харесай

Зелена сметка, чисти сметки

Околната среда и нейното запазване от няколко години е водеща тематика по целия свят. Както в световен проект, по този начин и у нас доста самостоятелни и общи старания се влагат в това да понижим използването на пластмаса, да слезем от колите и да живеем по-природосъобразно.

Може да звучи необичайно, само че банковият бранш също се включва сполучливо в акциите в интерес на по-чиста природа. В последните години се записва растеж на каузи на портфейла от зелени заеми и усилена поддръжка в вложения за понижаване на въглеродните излъчвания.

Фирмите, които вършат сходни вложения, са представители на всички сектори и влагат финансирането в нови машини, в усъвършенстван сграден фонд, влагат в ръководство на боклуци, електрически автомобили, фотоволтаици и биоземеделие.

Политиката на ProCredit Bank от дълго време е насочена към поддръжка на дребни и междинни компании в това число и в плановете им за възстановяване на енергийната успеваемост, а в допълнение предлага доста положителни условия на всяка компания, която се нуждае от финансиране за бизнес, зает с проблемите на околната среда.
 f
Физическите лица също могат да се възползват и да влагат в енергийно ефикасни решения у дома, тъй че да понижат стабилно разноските си за електрическа енергия. Всеки самостоятелен клиент, на която и да е банка, е редно да се интересува от това какви действия поддържа тя и в кои браншове.

Давайки образец в това отношение, ProCredit Bank не поддържа вложения в решения, замърсяващи околната среда и подтиква клиентите си да създадат спомагателни стъпки в посока екосъобразност, като употребяват услугите на банката напълно онлайн, което понижава въглеродния ѝ отпечатък.

Институцията поддържа и устойчивите фамилни решения, ориентирани към понижаване на въглеродните излъчвания и повишение на енергоефективнитта, като да вземем за пример закупуване на жилище в постройка със документ за енергийна успеваемост или пък монтаж фотоволтаична апаратура за лично ползване.
 d
Правейки още една новаторска стъпка напред в интерес на природата, ProCredit Bank пуска за своите екологично насочени клиенти и. Средствата по този вид сметка се употребяват напълно за зелени вложения, а клиентите могат да бъдат сигурни, че парите им се вливат в стопанската система под формата на финансиране на планове с ясна и смислена цел.

ProGreen сметката идва с биоразградима дебитна карта с биологичен генезис – направена е от царевица, която разрешава картата да се разгражда за 6 месеца, вместо за 400 години, колкото лишава на елементарните пластмасови карти. След като валидността на картата изтече след 4 години, тя може да бъде компостирана, а разграждането ѝ няма да навреди на природата.
 f
Пликът, в който картата стига до клиента, е изработен от рециклирана хартия, а с всяка карта идва и картонче със семена на медоносни растения. Те могат да бъдат засяти в градината или на балкона и да обезпечат вкусна храна за пчелите.

Сметката пък дава на клиентите си свободата да теглят пари от банкомати на всички банки в страната без такса, да правят безвъзмездни заплащания на ПОС терминал в България и чужбина, а също и безграничен брой безвъзмездни преводи в лв. посредством интернет банкиране, както и доста други преференциални условия за разнообразни типове заеми – от овърдрафт до ипотечен.

А с цел да станете клиент на банката и да си откриете, не ви би трябвало нищо друго, с изключение на устройство и интернет, откъдето можете да извършите всичко онлайн - бързо, елементарно и най-важното – екосъобразно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР