Оклеветяването на опоненти по време на избори води до общо

...
Оклеветяването на опоненти по време на избори води до общо
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Оклеветяването на опоненти по време на избори води до общо отвращение от политиката

" Оклеветяването на съперници по време на избори води до общо омерзение от политиката и хората стопират да гласоподават. Това е огромното закононарушение към българите. "

Това сподели в студиото на „ Лице в лице” лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация в Русе и заместник-председател на партията Искрен Веселинов.

По думите му законопроектът на партията, който планува санкция от 10 до 15 000 лева и 4 година затвор за политици, разпространяващи подправени вести, не е фиктивен през днешния ден.

" Подобен закон разработихме и внесохме в предходното Народно заседание, само че по този начин и не му пристигна редът да влезе в зала ", изясни Веселинов.

Според него той е равносметка на акцията, която тече и " неистовите напъни да се печелят гласове посредством клюки, поднасяне на подправена информация и опит да се окаля целия политически терен, с цел да може „ нашето кално леке да не личи”.

" Няма по какъв начин наказани на две инстанции политици да четат морал и да изясняват, че цели партии правят престъпления и купуват гласове ", добави той.

Според депутатът някой изяснява на тези политици, че в случай че клеветят съперника си, " някакви хиляди гласове ще дойдат при тях ".

" Първо, няма да дойдат, тъй като всеки взе участие в тази акция с идейната си база и с историческото си завещание, и хората доста добре могат да разграничат истината от фалша ", безапелационен е Веселинов.

„ Джендър пропаганда”

За заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация това надалеч не е най-важното им законодателно предложение. За тях доста по-важна е декларацията, с която България може да се разгласи за зона, свободна от „ джендър пропаганда”.

„ Пропаганда е, когато в учебника написа, че детенцето, като порасне, ще си избере пола. Не би трябвало да се трансформираме в Дания, където 10-годишни деца могат да избират да си сменят пола”, добави той.

Темата „ Северна Македония”

По думите на Веселинов през годините сме дали доста дарове на Македония, само че най-важният от тях е тяхната независимост и самостоятелност и това, че там е нямало революция.

Депутатът добави, че през днешния ден България има стопански планове със съседката си.

" Например „ Коридор №8”, който беше блокиран от македонското държавно управление и 200 млн. евро не бяха усвоени единствено и единствено да няма връзка с България ", изясни той.

Вижте повече във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР