Океан от звезди и древни галактики. Телескопът Джеймс Уеб отвори

...
Океан от звезди и древни галактики. Телескопът Джеймс Уеб отвори
Коментари Харесай

Къде се раждат звездите - говори проф. Гюнтер Хазингер от Европейската космическа агенция

Океан от звезди и антични галактики. Телескопът " Джеймс Уеб " отвори нов прозорец към вселената ни с първите фотоси, оповестени тази седмица.

В извънредно изявление за " Панорама " научният шеф на Европейската галактическа организация проф. Гюнтер Хазингер споделя за какво триумфът на телескопа е съпоставим със стъпването на Луната.



Хазингер води изследвателските задачи на организацията, която основава телескопа дружно с галактическите стратегии на Съединените щати и Канада.

" Можете да го сравните със старите европейски катедрали. За построяването им са били нужни години и цялостна отдаденост. Същото е и при “Джеймс Уеб”. Някои от хората, почнали работа по него, към този момент не са измежду нас, други се пенсионираха. Те предават задачата на младите и им се доверяват, както са правели едно време. Ако се опитате през днешния ден да построите някоя от тези катедрали, несъмнено ще коства толкоз, колкото телескопа. Затова този телескоп е катедрала на науката ", сподели проф. Гюнтер Хазингер.

Вижте цялото изявление с него във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР