Оказване на емоционална подкрепа на хората, пострадали от наводненията, осигуряване

...
Оказване на емоционална подкрепа на хората, пострадали от наводненията, осигуряване
Коментари Харесай

Топъл обяд и емоционална подкрепа - сред мерките за подкрепа на пострадалите от наводнения

Оказване на прочувствена поддръжка на хората, потърпевши от наводненията, обезпечаване на топъл обяд за повече нуждаещи се, включване на безработни в почистването на засегнатите парцели. Това бяха част от ограниченията, разисквани на среща на министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова в Берковица с кмета на общината Димитранка Каменова и регионалния шеф на Монтана Валери Димитров по време на днешното й посещаване в най-засегнатите от поройните дъждове обитаеми места.
Прочетете още
В диалога участваха представители на районните структури на Агенцията за обществено подкрепяне и Българския червен кръст, народни представители от района.

Представителите на институциите на национално и локално равнище се договориха за координирани дейности, с цел да могат да отговорят оптимално бързо и дейно на потребностите на нуждаещите се. Всички потърпевши хора могат да потърсят безвъзмездна психосоциална поддръжка и на горещия телефон на БЧК 0800 114 66.

Структурите на АСП ще създадат разяснителна акция на критериите за приемане на еднократна помощ за случайно зародили потребности, която от 1 юни се отпуска в размер до 1512 лева след обществена анкета и ще спомагат на жителите за попълване на документите. Специално внимание ще бъде обърнато на децата, които са били очевидци на наводнението.

След срещата министър Шалапатова посети домовете на потърпевши от наводненията хора в Берковица, врачанското село Лиляче и Етрополе. " Вие не сте сами. Ние сме до вас ", обърна се тя към стара жена, чиято мебелировка е унищожена от водната буря. Министърът изясни на хората всички благоприятни условия за поддръжка и се ангажира обществените служащи да създадат оптимално бързо сложна оценка на потребностите им. Представителите на БЧК поеха ангажимент да доставят на потърпевшите храна, вода, облекла, спално долни дрехи, дезинфектанти и почистващи препарати.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР