Оказва се, за пореден път, че бабаитът – името му

...
Оказва се, за пореден път, че бабаитът – името му
Коментари Харесай

Садистът от Стара Загора е патриот, а 18-годишната „си го е търсела“ - това ли казваме? Ден на национален ...

Оказва се, за следващ път, че бабаитът – името му е Галин Господинов, - е прав да работи като садист, щом съдът взема решение да го пусне, а стореното от него, което се родее със средновековната инквизиция, е окачествено като „ малко се поувлякъл “, тоест „ не е стигнал до край “… Поне съгласно обвиняването. А то си е опит за ликвидиране, откъдето и да го погледнем, тъй като когато човек е „ култивиран “ с нож и юмруци по подобен метод, гибелта би могла да настъпи по доста способи.

 

Например от задушаване: асфиксия, съпроводена от „ диспнея “, т.е. чувството за затруднено дишане, описвано като „ апетит за въздух “.

Или от потрес, който е животозастрашаващо положение, дължащо се на органна хипоперфузия, което води до клетъчна дисфункция и гибел.

 

Това прокурорите не са го учили.

 

Не може да се написа и разяснява равнодушно, когато издродщината не среща опозиция в лицето на правозащитната и правораздавателната системи. Те постоянно намират официално пояснение за дейностите си и се улавят за всяка сламка от закона.

Всичко това дава опция на изрода да се изживява като мачо, който е „ санкционирал курвата “ и никой не може даже с пръст да го пипне. В Стара Загора, най-малко в съответния случай, нещата наподобяват тъкмо по този начин.

 

Т.нар. гражданско общество е в отпуск, само че то поначало е много сънливо, до момента в който някой, от който зависят избрани неща, не бъде обиден персонално. В случая обаче имаме 18-годишно момиче, транжирано по касапски, пребито и остригано… Някакво непознато момиче, за което съжаляваме, само че няма какво да създадем.

Дали не си го е търсела? – ще измрънкат отровно подозрение антиджендърите, те и съперници на Истанбулската спогодба. Чак от Бузлуджа и Варна ще се чуе гласът им…  

 

Как биха се чувствали съдии, прокурори, депутати и други, от които зависи използването на закона, с цел да има правдивост, в случай че техни дъщери бяха под ножа на някакъв умопобъркан с мозък колкото на пиле, за който насилието е първа полезност? Нека си го показват единствено – съзнанието им ще блокира.

 

Знам, че не е редно да се вършат сходни асоциации, само че на всеки втори му минава през мозъка. Дори на всеки първи...

 

Гледам по малкия екран симпатични млади мъже, облечени в хайдушки облекла, запасали пищови и ками – празнуват Ангел челник край Асеновград. Надуват перки пред камерите и се заричат, че тачат войводата, тъй като трийсет години се бил с поробителите. Гледам и фотографията на Галин – и той с патриотична татуировка „ Свобода или гибел “. И се запитвам: Как се съчетава по татуировки да си възрожденец, а в реалност да си извратеняк?

 

Как допуснахме българската среда да се опустоши по подобен колосален метод?  

 

Никой не почука сутринта на вратата му, да му „ пожелае “ прекрасен ден, да вземем за пример. Защото не е законно или от боязън?  

 

Ако родственици и близки на насеченото момиче отидат да питат ножаря, за какво е направил каквото е направил – отново ще е нелегално и същите магистрати ще ги заключат в дранголника задълго. И ще ги изправят пред съда – непоколебим и обективен.

 

Предполагам, че работодателите на охранителя, ще кажат, че е добър чиновник, съзнателен и порядъчен, с развито възприятие за правдивост. „ Бил е провокиран “, ще кажат негови сътрудници. Предполагам единствено, само че няма да учуди никого сходна позиция, нали?

 

Христо Петров или Ицо Хазарта, в случай че повече ви харесва, съобщи по една от малките екрани, че го е позор от безсилието на законодателя и обществото пред сходни злодеяния. Каза го откровено, само че гласът му прозвуча някак самотно.

 

Ще минат няколко дни и медиите ще хукнат по идващ случай на брутално принуждение.

 

Депутатите към този момент са във почивка – медийни екипи ще ги търсят по морето и на видеовръзка в Гърция, Италия, Малдивите и прочие

 

Българите пък са заети със личните си проблеми и непознатите им идват допълнително.

 

През това време едно момиче в Стара Загора ще се пробва да оцелее във физическия и душевен пъкъл, в който я вкара някакъв умопобъркан. Какъв живот ще има оттук нататък, дамгосана от ножа и злобата на садист?

 

Поредната жертва.

На следващото злокобно действие.

Поредното вайкане.

Поредното „ впечатляващо “ решение на магистрати.

 

Позволявам си да припомня на уважаемите съдии и прокурори нещо, което те сигурно знаят и то е, че за садизъм се смятат освен физическите премеждия, породени на даден човек, само че и УНИЖЕНИЕТО НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО . Това го написа още в Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи от 1950 година

Ще напомня също Хартата на главните права на Европейския съюз: Дял 1 „ Достойнство “, член 1 „ Човешко достолепие “: Човешкото достолепие е ненакърнимо. То би трябвало да се зачита и пази.

 

Как го зачитаме и пазиме в България? Като сътворяваме възприятие на неизбежност у жертвите и възприятие на безотговорност у причинителите?

 

Наистина е срамно и позорно търпението ни.

 

Крайно време е за Ден на народен позор.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Във Франция съд осъди холандския ортодонт Якоб ван Ниероп на 8 години затвор, тъй като причинявал болежка на пациенти и това е дефинирано като садизъм. В Съединени американски щати за породена болежка парамедик е получил 7 години. Но това е в " прогнилия Запад ", а в Стара Загора става дума за юначага патрЕот, въпреки всичко...

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР