„Оказва се, че в тази система може да се влиза

...
„Оказва се, че в тази система може да се влиза
Коментари Харесай

В системата на митниците се е влизало през „Скайп” и ICQ

„ Оказва се, че в тази система може да се влиза през ICQ и „ Скайп”. Не всеки, който има компютър – несъмнено и от Космоса може да се влезе в системата на митниците на Република България”, счита Румен Гечев.

По-рано денем шефът на петролната и газова асоциация Андрей Делчев съобщи, че единствено за половин година към 300 хиляди транзакции са били изтрити от БАЦИС. Властта отхвърли да има пробив.

Гечев уточни, че всички обстоятелства за това са в отчета на ДАНС, в който един по един се показват проблемите на системата.

„ Това е удивителен проблем. Направено е по този начин, че в осведомителната система може да се влиза с обща ключова дума от всички чиновници на територията на България. ДАНС и ГДБОП откриват, че паролата е доста лесна, нещо от рода на абв2345”, разясни Гечев.

Той разяснява още, че системата е по този начин направена, че да не се регистрират следи, нито да може да се сверят данни, защото няма списък.

„ Това е един разграден двор. Това не е пробив в системата, тъй като самата система го позволява”, безапелационен е Гечев.

„ Финансовият министър Владислав Горанов през днешния ден каканижеше, че от средата на 2016 година били взели ограничения. Да забележим какво споделя Горанов в писмото си до премиера от 3 януари 2018 година – „ все още от общо 340 икунг (устройствата за потребление на системата – б.р.), единствено 47 са направили нужните препоръки”, цитира Гечев.

Той добави, че системата публично стартира да работи на 1 април 2013 година и не е ясно какво се е случвало от 2013 до 2016 година Чак тогава компания подава сигнал за манипулиране на данни и се прави инспекция.

„ Аз персонално сезирам основната прокуратура да ревизира – откакто е направено по този начин, че да няма следи в тази система, какъв е екипът, който е задал на тази компания да направи такива скандални пробиви в системата”, сподели Гечев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР