Оказва се, че само едно дръпване от цигарата е достатъчно,

...
Оказва се, че само едно дръпване от цигарата е достатъчно,
Коментари Харесай

Колко бързо се пристрастяваме към цигарите

Оказва се, че единствено едно дръпване от цигарата е задоволително, с цел да се превърнеш в всекидневен пушач .

Британско изследване по тематиката направи разбор на навиците на повече от 210 000 пушачи. Учените са разкрили, че повече от 60% от хората, които са пробвали да пушат за първи път, са станали постоянни пушачи.

 Снимка 325667

Водещият проучването - професор Питър Хейк от университета Queen Marу, декларира пред в. Daily Mail, че даже за учените е било изненада какъв брой висок е процентът на осъществените пушачи - от " пушач за първи път " до " ежедневен пушач ".

 Снимка 325666

Това е първият път, в който сходно изследване обгръща подобен огромен брой хора. Но на фона на тези резултати учените установяват и положителни вести - има устойчива наклонност за понижаване на тютюнопушенето . Едва 19% от 11-15 годишните през днешния ден биха пробвали цигара, за разлика от близо 50% през 2001 година, когато е правено сходно изследване.

 Снимка 309483

Парадоксът на пушенето е, че болшинството от хората споделят, че първичният резултат и усет от цигарата не им е харесал, само че все пак те са траяли да пушат, и това се е трансформирало в техен всекидневен табиет.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР