Оказва се, че постоянното звънене и уведомяване задейства хормоните на

...
Оказва се, че постоянното звънене и уведомяване задейства хормоните на
Коментари Харесай

Смартфоните причинят психически проблеми

Оказва се, че непрекъснатото звънене и известяван задейства хормоните на напрежението, предизвиквайки защитна реакция, при която организмът се активизира, с цел да в профил опасност.

В резултат 89 % от американските студенти се оплакват от "фантомно " виброзвънене, при което реагират към смарт телефона даже когато е изключен. Други 86 % от американците твърдят, че непрекъснато ревизират електронната си поща и обществените мрежи.

Ендокринологът Робърт Лустиг от Калифорнийския университет в Сан Франциско разясни, че телефонното известяван слага мозъка в непрекъснато положение на стрес и боязън . Затова префронталният кортекс, който дава отговор за когнитивните функционалности, волята, нереалното мислене, метазнанието, престава да действа в цялостния си размер.

По данни на учените, 97,5 % от хората са неспособни да извършат по едно и също време няколко задания. Ако човек се е заел с нещо, ще би трябвало да прекрати заниманието си, с цел да отговори на телефонно позвъняване. При комплициране се покачва равнището на стресовия хормон кортизол, а за неутрализирането му мозъкът се нуждае от хормона на насладата допамин.

Казано с други думи, натрупването на стрес при опитите да се свършат по едно и също време няколко неща води до болестно положение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР