Оказва се, че някои от нещата, които използваме ежедневно, може

...
Оказва се, че някои от нещата, които използваме ежедневно, може
Коментари Харесай

Всички имаме тези предмети в кухнята си, но дори не подозираме колко са опасни!

Оказва се, че някои от нещата, които използваме всекидневно, може да получим съществено увреждане

Уви, става известно, че даже в личния си дом не можем да се усещаме изцяло в сигурност. Това е по този начин, тъй като сме заобиколени от безчет предмети, поради които ни грози заплаха.

Ще се изненадате, само че множеството от тези неща се намират в кухнята, което пък значи, че навръх тази стая би трябвало да обърнете изключително внимание.  Оказва се, че някои от нещата, които използваме всекидневно, може да получим съществено увреждане.

Гъби за измиване на съдове

Лекарите неуморно повтарят, че гъбите за миене на съдове са измежду най-опасните движимости, които се намират в кухнята ни. Това е най-мръсното нещо в нашата кухня. Дължи се на обстоятелството, че по повърхността им се натрупват милиони бактерии, които могат да причинят съществени болести. Гъбите би трябвало да се сменят допустимо най-често. Не рискувайте здравето си и, в случай че знаете някаква тяхна опция – то използвайте я.

Кърпи за ръце

Това може би е второто най-опасно нещо след гъбата за миене на чинии, по чиято повърхнина се натрупват разнообразни типове бактерии, които инцидентно могат да влязат в храната им. В края на краищата, докосвате кухненската забрадка непрекъснато – откакто измиете ръцете си и до момента в който готвите. Тя би трябвало да се измива допустимо най-често и по-възможност да се изглади с гореща ютия.

Дъските за рязане

Третото място в класацията на най-опасните неща в кухнята е твърдо заето от дъските за рязане. Става въпрос за дървените дъски, които елементарно могат да се повредят. Освен това не е ненужно да се означи, че за разфасоването на зеленчуци, месо и риба би трябвало да се употребяват разнообразни дъски. В последна сметка, суровото месо съдържа бактерии, които мога да причинят съществени болести Ако употребявате развалени дъски, на които има пукнатини (дори невидими на пръв поглед) бактериите, ще се размножат и ще попаднат в тялото ви, посредством храната.

Фритюрници с незалепващо покритие

Съдовете с тефлоново покритие също не са безвредни, както наподобяват на пръв взор. При нагряване, от телефона може да стартират да излизат токсични изпарения, така че множеството специалисти поучават да бъдете старомодни с по-старо само че безвредно кухненско съоръжение.

Кухненска мивка

На нея би трябвало да се обърне особено внимание изключително, в случай че не сте привикнали да почиствате мивката след всяко миене на съдове и към и в нея остават останки и други боклуци. Учените предлагат да почистите мивката и да я избършете със суха забрадка. В противоположен случай това, което остава там, се трансформира в гнездо за отглеждане на бактерията Салмонела и доста други.

Готварска печка

Това се отнася основно за газовите печки. Не забравяйте да ревизирате дали ст ги изключили след готвене. В противоположен случай съществува риск да се надишате с въглероден окис, което несъмнено не е позитивно за здравето ви. Освен това всички сме чували за историите, с неприятните последствия даже с съдбовен край, от потреблението на газови печки.

Ножове

Експерти настояват че всички ножове в къщата постоянно би трябвало да бъдат задоволително остри, че да режете всичко без никакъв проблем. В противоположен случай, при рязането на месо да вземем за пример, ножът може да рикушира и да се извърти по този начин, че да се порежете. Възможно е даже да падне на пода и да ви одраска по крайници. Винаги наблюдавайте положителното положение на кухненските си принадлежности.

Месомелачка

Едно погрешно придвижване и може да се разделите с част от кожата си или още по-зле – с някой пръст. Звучи като сюжет от филм на ужасите, нали? За страдание в действителния живот доста хора подценяват главните правила за сигурност при потреблението на подобен апарат.

Пластмасови принадлежности и съдове за хранене

Принципно пластмасовите чинии не се предлагат, изключително за предпазване на храна. В края на краищата при производството на пластмаси се прибавят разнообразни химикали, които по-късно попадат в храната и оказват отрицателно въздействие на здравето ни.

Кошче за отпадък

В него има куп разнообразни микроби и нездравословни субстанции. Никога не оставяйте части храна в него и не забравяйте да го миете и изсушавате добре. Рециклирането на боклука също може да е рисково, тъкмо както месомелачката./jenata.blitz.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР