Оказва се, че на видинския порт само до средата на

...
Оказва се, че на видинския порт само до средата на
Коментари Харесай

Ти да видиш! Невиждан наплив по бреговете на Видин

Оказва се, че на видинския порт единствено доникъде на сегашния месец, са дебаркирали съвсем 100 круизни кораба, което си е същински връх.

 

Техният брой надлежно е 43 през май, 26 през четвъртия и 6 през третия месец от годината. Очаква се до края на този сезон, който ще настъпи през декември, според предварителния график, разгласен от два български туроператора, видинския порт да посрещне общо 294 плавателни съда.

 

Според програмата, туристите, които са преобладаващо от американски, немски, австралийски и японски генезис, посещават историческите замъци Калето и „ Баба Вида “. Освен това в програмата им е включен пешеходен и велосипеден тур във Видин, както и дегустация в тамошните винарни. Самодейци от града пък развеселяват вечерите им на борда на кораба с богата фолклорна стратегия.

 

От началото на годината до края на април крепостта „ Калето “ и Белоградчишките скали, са прегледани от над 21 000 гости, от които повече от 2 700 са чужденци, пътуващи с круизните плавателни съдове. Първият за сезона туристически транспортен съд по Дунав " Viking Lif ", е дебаркирал на порт Видин

на 20 март. От там показват, че на борда му, са пътували близо 150 чужденци от Америка и Япония.

 

Във втория ден от април край Видин е хвърлил котва един от най-модерните туристически кораби, плаващи по река - " SCENIC JASPAR ", който е бил под флага на Малта. Той е на четири равнища и е превозвал 164 пасажери на борда си.

 

Прави усещане, че от повече от десетилетие, пътуванията по Дунав са се трансформирали в същински шлагер за туристите от Азия и Америка. Всички туристи са над 35-годишна възраст и преобладаващо фамилни двойки. Гидовете на круизните кораби разкриват, че задграничните туристи са мощно заинтригувани от религиозните и исторически обекти у нас, както и от тематики от социалистическо време

Инфо: blitz.bg

Тагове: порт Видин чуждестранни туристи туристи круизни кораби " SCENIC JASPAR "
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР