Оказва се, че може. Това доказаха учени от университета във

...
Оказва се, че може. Това доказаха учени от университета във
Коментари Харесай

Може ли да бъде излъгана автономна кола?

Оказва се, че може. Това потвърдиха учени от университета във Вашингтон, които демонстрираха някои от слабите места на самостоятелните коли. За да потвърдят, че колите с автопилот не са надеждни и могат да се объркат, те вършат един опит, в който трансформират с разнообразни стикери някои от главните пътни знаци.



Така да вземем за пример, на знак "Stop " те слагат цветни лепенки, които не закриват надписа, само че все пак объркват самостоятелните коли. Автопилотът разпознава леко видоизменения знак "Stop " като ограничаване на скоростта и автомобилът не стопира. Те трансформират със сиви лепенки и знакът "Движение единствено на дясно ", в резултат на което самостоятелната система също се обърква и разпознава знака като "Stop ".



В отчетите след опита учените натъртват на обстоятелството, че автопилотите на новите коли напълно не са безвредни и системите могат да се объркат от най-различни дребни несъответствия, които неизбежно участват в действителната пътна конюнктура. Изследването не визира самостоятелна система на избрана марка. То касае всички видове логаритми, които се употребяват за автопилоти от производителите сега.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР