Оказва се, че може да бъркаме много простички неща системно,

...
Оказва се, че може да бъркаме много простички неща системно,
Коментари Харесай

Защо се возим на ескалатора погрешно

Оказва се, че може да бъркаме доста простички неща редовно, като това по какъв начин да си сварим яйце или да се возим на ескалатор. Тук ще приказваме за второто. Според компанията производител на въпросните устройства Otis Elevator Company, хората употребяват продукта им изцяло неправилно.

View this post on Instagram
A post shared by Otis Elevator Company (@otiselevatorco) on Jun 25, 2019 at 9:51am PDT

Не би трябвало да се изкачваме по движещ се ескалатор . Едната причина е сигурността - съгласно изследване в Съединени американски щати, 10 хиляди Човека на година се нараняват по този метод. Втората - че по този метод ескалаторите се амортизират доста по-бързо. Има и трета - изкачващи се или слизащи хора по движещ се ескалатор понижават скоростта му.

А някой знае ли, че е целесъобразно да се возим на ескалатора в средата му , като се хванем с две ръце за перилата? Така е най-безопасно на инат на правилото, че би трябвало да стоим отдясно, с цел да може вляво да минават бързащите. Но тях споменахме в горния параграф...

View this post on Instagram
A post shared by Otis Elevator Company (@otiselevatorco) on Jun 4, 2019 at 11:45am PDT

Още няколко къси правила от Otis Elevator Company: не се надвесвайте; не сядайте на ескалатора; бастуните и детските колички са за асансьора , не за ескалатора; внимавайте с дълги облекла и развързани връзки, които могат да се заплетат в стъпалата ; децата би трябвало да се държат наложително от възрастен .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР