Оказва се, че любимата на мнозина чорба понижава лошия холестерол.

...
Оказва се, че любимата на мнозина чорба понижава лошия холестерол.
Коментари Харесай

Дори Не Подозираме! Шкембето Е Безценно За Нашето Здраве!

Оказва се, че обичаната на мнозина супа намалява неприятния холестерол.

В шкембето се съдържат и над 220 мг холин, който оказва помощ на тялото да метаболизира по-бързо поетите мазнини. Сред обичаните на нашенците гозби са тези с кисело зеле. Оказва се, че тази наложителна за всяка българска софра съставна част се употребява сполучливо в битката с непотребните килограми. Тартроновата киселина в киселото зеле попречва образуването на ненужно тегло, тъй като пречи на натрупването на захарта и въглехидратите. Дамите, които желаят блестяща коса и здрави нокти наложително да включат в менюто си киселото зеле, което е богато на никотинова киселина. Независимо дали е сурово или сготвено, зелето има антитуморна профилактика.

Бактериите на млечната киселина задействат имунната система, а по този метод и съпротивата против туморите, пречат на чревните ензими да трансформират безвредните преканцерогени в рискови канцерогени, предава Пик.

Друга обичана българско манджа – фасул чорбата оказва помощ за регулирането на кръвната захар. Фасулът е потребен при диети, тъй като съдържа фибри, които основават чувството за задоволеност. Фибрите понижават равнищата на неприятния холестерол, извършител на сърдечни болести. Боб чорбата и лютите чушки са неразделни. Чушлетата са богати на витамин А, спечелил прозвището си балсам на младостта заради чудотворното си въздействие върху кожата. Витамин К пък оказва помощ за съсирване на кръвта, укрепва костите и защищава клетките от увреждания.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР