Оказва се, че концертът на попзвездата Лили Иванова, който трябваше

...
Оказва се, че концертът на попзвездата Лили Иванова, който трябваше
Коментари Харесай

Защо Лили Иванова се отметна от пилона в Рожен?

Оказва се, че концертът на попзвездата Лили Иванова, който трябваше да бъде част от откриването на пилона на Рожен с най-високият български трикольор, е бил анулиран заради независещи от нейния екип аргументи. Те показват, че това е бил единственият й концерт, плануван за месец юли.

 

Пилонът, с височина 111 метра символизира българския национализъм и на откриването му се очакваше наличието на президентът Румен Радев. В уеб страницата на фондация " Наследство в бъдещето ", която е основател на градежа на пилона, бе упоменато, че Лили Иванова поддържа идеята и концертът й трябваше да бъде част от церемонията по откриването.

 

Пилонът е най-високият в Европейския съюз. Той е подложен на височина от 1430 метра, което го прави 14-и по височина в света. Символ е на пробуждането на духа и новото начало, което е належащо през днешния ден. Освен това е мястото, където националният байрак на България ще се развее на най-високия стълб и на най-високото място в света.

 

Както обаче по традиция се случва у нас, издигането на пилона раздели обществото и провокира напрегнати полемики – както за разрушаването на природата и настъплението на патриотичния кич, по този начин и откакто се оказа, че президентът персонално е лобирал за даряване на средства, даже от името на неговите някогашни служебни министри.

 

„ Неповторимата и същински труженик за България Лили Иванова разгласи поддръжката си за построяването на Паметник на обединяването, за което най-сърдечно й благодарим. Титанична на сцената и земна отвън нея, огромната и обичана от генерации наши сънародници звезда ще изнесе първия си концерт на поляна - на Роженските поляни в Родопите, когато в средата на юли тази година ще издигнем най-високия байрак в страните от Европейския съюз. „ Съкровището на България “, както наскоро я назова Кубрат Пулев, одобри незабавно поканата на ръководителя на Фондация „ Наследство в бъдещето “ Симеон Караколев да изнесе концерт пред хилядите наши сънародници при откриването на Паметника на обединяването. Защото, както споделят експерти от екипа й: „ За нея само бъдещето е от голяма важност! “, оповестиха гордо от фондацията преди повече от месец.

 

По-късно обаче стана ясно, че естрадната легенда е гневна, че уредниците си вършат пиар на неин тил, още повече, че самодейността с най-високото българско знаме се оказа много противоречива. „ Аз съм оригинал, не мога бъда копие. Аз съм Лили Иванова ”, обича да споделя певицата и по тази причина не желае да се замесва в противоречиви публични начинания, които да въздействат негативно на реномето й.

 

Според осведомени звездата е била договорила внушителния хонорар от 100 000 лв. за 90-минутния си концерт. В последна сметка обаче тя е решила да го върне.

Инфо: Уикенд

Тагове: Лили Иванова Румен Радев Фондация „ Наследство в бъдещето “ Симеон Караколев ЕС Рожен пилон на Рожен
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР