Оказва се, че измамниците са китайски, а не европейски, както

...
Оказва се, че измамниците са китайски, а не европейски, както
Коментари Харесай

Внимание! Шири Се Нова Безочлива Измама С Онлайн Магазини!

Оказва се, че измамниците са китайски, а не европейски, както наподобяват, заяви Нова телевизия.

За първите 10 месеца на годината са тествани над 2000 електронни магазина. При всяка десета инспекция са открити нарушавания. А над 20 нелоялни търговски практики са неразрешени. Най-често търговците не зачитат правото ни да върнем стока до 14 дни. Има и случаи, при които артикули в промоция липсват и по този начин сме принудени да дадем парите си за друга стока, чиято продажба не сме възнамерявали.

При понижения някои от стоките не могат да бъдат доставени на оповестените по-ниски цени.

Каква е схемата? Някои от пострадалите чакат с месеци да получат поръчаната от тях стока. Някой от тях въобще не се снабдяват с нея, други да вземем за пример получават някакъв на ниска цена парцал, който няма нищо общо с поръчаната рокля.

Обикновено тези уеб сайтове фантоми оферират реплики на спортни обувки, скутери, прахосмукачки, колела.

Сайтът е допустимо да бъде регистриран в Германия, само че по сървърите излиза наяве, че е в Китай. За това би трябвало деликатно да се ревизира къде е регистрацията на уеб страницата преди да се прибегне до извършване на покупки. Хубаво е да потърсим в контактната форма с изключение на имейл и телефон. Както и да се ревизира по кое време е регистриран уеб сайтът.

Подобни сайтове-фантоми просъществуват по към 180 дни, след което изчезват. За тях европейските правила не важат. Затова би трябвало да се потърси и дали уеб сайтът за извършване на покупки има връзка с Европейска комисия, което е наложително, в случай че той е от страните членки на Европейски Съюз.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР