Оказва се, че дисплеят на Apple iPhone X може да

...
Оказва се, че дисплеят на Apple iPhone X може да
Коментари Харесай

Появиха се съобщения за възможни проблеми с дисплея на iPhone X

Оказва се, че екранът на Apple iPhone X може да има проблеми, сходни на тези на Pixel 2 XL на Гугъл, написа Mashable. IPhone X може да бъде обиден от " изгаряне " и други " образни промени ", които нормално засягат смарт телефони с OLED екрани, според документ за поддръжката на Apple, представен от изданието

" Изгарянето " се случва, когато елементи от изображението останат забележими на екрана и откакто сме го затворили. Проблемът постоянно се случва, когато изображение с висок контрастност се демонстрира на екрана за по-дълъг интервал от време. Сега от Apple признават, че изгарянето и други " образни промени " могат да се случат и със " Super Retina " на iPhone X.

" Ако погледнете под ъгъл един OLED екран, можете да забележите леки промени в цвета и оттенъка, което е особено и обикновено за тези екрани. При продължителна приложимост в дълготраен проект OLED екраните могат също да покажат леки образни промени. Това също е предстоящо държание и може да включва " опазване на изображението " или " изгаряне ", където екранът демонстрира слаб излишък от изображението даже откакто на екрана се появи ново изображение. Това може да се случи в по-екстремни случаи, да вземем за пример когато същото изображение с висок контрастност непрекъснато се демонстрира за продължителни интервали от време. Ние сме проектирали Super Retina екрана, с цел да бъдем най-хубавите в промишлеността за понижаване на резултатите от OLED " изгарянето ", се споделя в изказване на Apple.

Всичко това не идва съвсем неочаквано. OLED екраните просто са по-податливи на избрани проблеми, като изгаряне и обезцветяване (макар проблемите да наподобяват по-разпространени на екраните от избрани доставчици). Обаче фактът, че Apple приготвя притежателите на iPhone X за идни проблеми, предполага че това може да е освен това от едно безпокойствие, макар че компанията твърди, че е проектирала екрана, с цел да се сведе до най-малко казуса, разясняват от Mashable.

Според Apple тези проблеми ще продължават да съществуват основно в " рискови случаи ", когато " същото изображение с висок контрастност се демонстрира непрестанно за продължителни интервали от време ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР