Oказа се, че задържаните надзиратели във Варненския затвор са били

...
Oказа се, че задържаните надзиратели във Варненския затвор са били
Коментари Харесай

Задържаните надзиратели във Варна много пъти пускали навън един от затворниците

Oказа се, че арестуваните надзиратели във Варненския затвор са били в нарушаване на служебните си задължения доста пъти.

Установени са 6 случая за времето от 31 май до 18 юли тази година, в които длъжностните лица от варненския затвор са освободили нерегламентирано лишен от независимост , като са му разрешили да напусне територията на затворническото общежитие, оповестиха от Апелативна прокуратура " Варна ". Затворникът изтърпява наказване отнемане от независимост за период 6 години и 8 месеца по присъда на Пловдивския боен съд за присъединяване в проведена незаконна група, профилирана в обири на коли. Към днешна дата му остават да изтърпи още 4 години и 4 месеца.
Действията по следствието по досъдебното произвеждане се правят в тясно съдействие и взаимоотношение с управлението на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " при Министерството на правораздаването, шефа на варненския затвор и ОД на Министерство на вътрешните работи. Разследването е предоставено на екип от двама следователи от Окръжния следствен отдел под управлението на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.
След приключване на 72-часовото задържане на тримата чиновници прокуратурата ще реши събраните доказателства с оглед искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР