Оказа се, че управляващите постъпиха по тяхно виждане и върнаха

...
Оказа се, че управляващите постъпиха по тяхно виждане и върнаха
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Премиерът да де определя цената на тока

Оказа се, че ръководещите постъпиха по тяхно виждане и върнаха още веднъж тази комисия под егидата на политиците. Така Рамадан Аталай от Движение за права и свободи разяснява в " Още от деня " по Българска национална телевизия намаляването на състава на КЕВР.

" Съкращаването на комисарите от 9 на 5 дава действителна опция ръководещите да могат да въздействат на решението на самостоятелната комисия, което е най-страшно. Намаляването на квалификацията на хората, които могат да заемат място в КЕВР, също буди неразбиране ", разяснява той.

Аталай съобщи още, че не познава претендента за ръководител на комисията.

" Безпокойствието измежду нас е, че министър-председателят декларира, че в тези комисии ще бъдат назначени такива хора, въз основа на които той ще има съображение да понижава цената на електрическата енергия. Не е работа на нито един министър-председател да се занимава с контролирана цена на електрическата енергия ", сподели депутатът.

Той съобщи още, че КЕВР е изпълнявал всички законови пълномощия.

" Освен да се занимава с ценообразуването и регулирането на електрическата енергия към битовите консуматори, лицензиите към всички тези, които желаят да създават сила, цялостната тази активност е в ръцете на КЕВР ", разясни Аталай.

Последните години тази комисия беше тръгнала към посоката да бъде онази самостоятелна комисия, която да може да поеме целия товар от недоволството от обществото, а не то да бъде разпръснато към политическите обединения, изясни още депутатът от Движение за права и свободи.

" Мораториумът е най-недалновидното нещо. Той попречи за взимане на избрани решения на КЕВР и оттова допуснахме, че има лобистки ползи. Ако бяхме оставили комисията да си извършва отговорностите, ръководещите да бяха малко повече готови, и да бяха подхванали тези дейности, които всички европейски страни започнаха за компенсиране на небитовите консуматори и в случай че не желаеха да събират от Данък добавена стойност и от акцизите средства при господин Василев, и оттова да се опитат да разпределят средствата, бъдете уверени, че с няколко промени в закона за налозите и таксите, през днешния ден общините щяха да получават обезщетенията си, през днешния ден бизнесът щеше да получава обезщетения ", изясни Аталай.

Той съобщи още, че факторите, които дефинират цената на газа са свързани с външните пазари, а освен с газа в Чирен.

" Повишаването на цената на петрола ще ни изненада и ще пристигна миг, когато и газът от Азербайждан ще ни се види доста безценен, тъй като формулата посредством която се дефинира цената на газа през Азербайджан минава през 70% от цената на петрола ", сигнализира Рамадан Аталай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР