Оказа се, че известният готвач шеф Иван Манчев разбира не

...
Оказа се, че известният готвач шеф Иван Манчев разбира не
Коментари Харесай

Шеф Манчев копира кадастъра и го продава на общините

Оказа се, че известният готвач началник Иван Манчев схваща освен от готварство, а и от програмен продукт. При това става дума за безусловно тарикатска скица, от която единствено може да се гадае какви пари се изкарват. Казано с други думи – от софтуера на готвача няма никаква изгода, само че пък се осъществят едни пари, и то тъкмо преди избори.

 

Нагледен образец за това безсрамие е Дупница. Кметът Методи Чимев е възложител на готвача Манчев който очевидно схваща освен от крем брюле, само че и от високи технологии, да изготви – цитираме буквално с правописа и цялото лексикално благосъстояние неповторимата Географска информационна система (географско-информационна система) платформа за устройство на територията, основана на точна и настояща информация ".  Това е цялостното название на „ облачната услуга, предоставена от кулинарния специалист.

 

Зад този куп думи, досадни за четене и значително лишени от смисъл в действителност се крие нещо доста просто – на уеб страницата на общината ще бъде качена информация, която е едно към едно – кадастрална карта. Тя съгласно рекламата, която й прави самият кмет Чимев, щяла да даде опция на всеки притежател на парцел на територията на община Дупница да получи информация за устройствените индикатори на парцела си. Само че тъкмо същите индикатори могат да се видят онлайн и на уеб страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Услугата е налична и може да се употребява от всеки, въоръжен с преносим компютър или телефон, който знае данните за интересуващия го парцел.

 

До момента са налети над 100 мин. лв. от страната за създаване на кадастър във всички градове, села и паланки. Големите градове към този момент имат такива карти, Дупница също разполага с кадастрална карта, която е качена на уеб страницата на Агенцията и за няколко секунди всеки може да откри информация за границите на парцела си. Приносът на Манчевия програмен продукт, споделят осведомени, бил, че са нанесени и застроителните линии. Запознати обаче са безапелационни, че това е безусловно безсмислено.

 

„ Няма логичност кметството да налива луди пари в сходни платформи, тъй като, който реши да строи, по този начин или другояче ще мине през техническите служби на общината, както изисква законът ”.

 

Официално продуктът е създаден от „ Алфагис " с уточнението, че изходните данни са предоставени от общината и Агенция по геодезия, картография и кадастър. Компанията „ Алфагис " е записана през октомври 2021 година, а измежду съдружниците на началник Манчев е и настоящата му жена Ива Бека. Както обаче се споделя не е вманиачен този, който яде баницата, а който му я дава. Точната сума, която екипът, предвождан от известния и красноречив готвач, е прибрал от кметството в Дупница, остава мистерия даже за общинските съветници.

 

Поръчката е написана напряко от кмета Методи Чимев и параметрите на договорката се пазели в строга загадка, изясняват чудесно осведомени. Запознати допълват, че пипалата на въпросната скица са пуснати из цялата страна. Известни имена от ГЕРБ, очевидно близки на началник Манчев, звънели по телефона на кметове и ги натискали да подписват контракти с готвача за софтуерния му артикул. Доста забавно е, че това се случва тъкмо в навечерието на локалните избори.

Затова витаят подозрения, че част от парите могат да се влеят най-спокойно в предизборната акция. Все отново има и нещо готино в цялата история. На градския площад в Дупница в сряда по обяд видели онлайн началник Манчев, който постоянно дават по малкия екран. Появата му напряко може да мине и за „ събитие ” в културния календар в града, който, общо взето, се изчерпва единствено с хора и ръченици по време на националните празници, кефят се почитатели на кмета Чимев и безподобния му екип.

Инфо: Уикенд

Тагове: началник Иван Манчев Методи Чимев Дупница кадастър готвач платформа ГИС географско-информационна система кадастрална карта ГЕРБ
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР