Оказа се, че има воля в народните представители. И се

...
Оказа се, че има воля в народните представители. И се
Коментари Харесай

Земеделци: Ситуацията в сектора е прекалено тежка, надяваме се до края на седмицата средствата по Украинската помощ да бъдат гласувани

" Оказа се, че има воля в народните представители. И се надяваме до края на седмицата средствата по " Украинската помощ " да бъдат гласувани ", съобщи Илия Проданов - ръководител на Асоциацията на зърнпроизводителите.

" Те постоянно пропущат от време на време, изключително когато се приказва за такива суми, се пропущат. Да не забравяме, че първият транш на тази сума беше реализирана с много дълги митинги ", добави Симеон Караколев - съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

От сектора няколко пъти припомнят на ръководещите, че войната в Украйна не е завършила и че тези средства са нужни, рецесиите в бранша не са свършили, и " е добре тези суми да бъдат заложени в бюджета ". От двете асоциации се надяват, че народните представители ще създадат всичко допустимо, с цел да удовлетворят техните стремежи.

" Истината е, че обстановката в бранша е прекомерно тежка и неналичието на постоянно ръководство на страната несъмнено въздейства и на нашите връзки. Няма дълготрайна политика, няма взимане на решения, които да покажат няколко години напред хоризонта на развиване. Може би от това идват честите рецесии в връзките ни с властта, само че за нас като браншови представители е най-важно да пазиме интереса на нашите сътрудници ", съобщи пред Българска национална телевизия Илия Проданов.

Има риск, показаха от браншовите организации, обаче помощта да не бъде гласувана. Това ще докара до " познатата формула - митинг ".

" Крайно време е да излезем от тази формула на ревящото бебе. Тук би трябвало да има в действителност една отговорност във властта, която тъкмо и ясно да прави оценка, да проучва потребностите на този бранш ", сподели Симеон Караколев - съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

От сектора от години упорстват за дълготрайна политика във връзка с земеделието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР