Оказа се, че Глеб Мишин, след осветяването на неговата роля

...
Оказа се, че Глеб Мишин, след осветяването на неговата роля
Коментари Харесай

Глеб Мишин необезпокоявано е напуснал страната, съобщи Атанас Атанасов

Оказа се, че Глеб Мишин, след осветяването на неговата роля в цялата тази спекулация, необезпокоявано е напуснал страната. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Атанас Атанасов от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, който оглави краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства за активността на Глеб Мишин за вероятно непозволено показване на българско поданство.

" По мотив на основаната през вчерашния ден комисия, която аз оглавих по отношение на българското поданство, започнахме работа и желая да оповестя първичните обстоятелства, които са доста обезпокоителни. Това лице – Глеб Мишин, за който ние приказваме от много време, се оказа, че след осветяването на неговата роля в цялата тази спекулация, необезпокоявано е напуснал страната. Аз чаках да бъде задържан този човек, тъй като има значителни данни за това, че той взе участие в корупционни схеми за издаване на българско поданство с подправени документи, вместо това необезпокоявано е напуснал страната ", сподели Атанасов.

Той означи и " второто събитие, което е още по-скандално " - след напускането на страната, Държавната организация „ Национална сигурност “ издава насилствена административна мярка да не бъде допускан в никакъв случай да влиза в страната.

" Нали си давате сметка за това – необезпокоявано напуснал и 10 години да не го пускаме в страната ", разяснява Атанасов и добави, че всичко това демонстрира, че тази скица е работила с покровителството на службите.

" Трябва да се види в кои моменти кои преписки са се движили, тъй като се оказва, че най-интензивното придвижване на тези преписки е било по времето на служебните държавни управления ", съобщи Атанасов.

Попитан по кое време ще реформират тези служби, Атанасов отговори: „ дано да изясним фактологията, ето през такива проблеми какви ги правят и тогава това нещо ще се случи “. По думите му е „ въпрос на време “.

Попитан с изключение на Глеб Мишин, има ли данни за други хора, които да са взели участие в подобен развой, Атанасов означи, че Мишин е уредникът на цялата тази скица.

" Проблемът е в това кой е слагал „ чадър “, съобщи Атанасов и добави, че покровителството е значимо.

Атанасов сподели, че е видял в началото документите по няколко преписки – те са идентични, по еднакъв метод наподобяват. По думите му е ясно, че на един ксерокс са снимани тези документи за генезис, а вътре са нанасяни подправени данни. С „ просто око “ се е виждало това нещо и къде са българските служби, попита той.

Наблюдавам какво се случва и с другия скандал, с Нотариуса, и тук казусът отново е в службите. Ако службите си бяха на място и бяха направлявали тези процеси, нямаше да го има този клуб и да се стигне до такава степен този да го убият, разяснява Атанасов.

Според Атанасов ротация в държавното управление ще се случи. Чакаме Николай Денков и Мария Габриел да дойдат с готово предложение за нов състав на държавно управление, сега се прави разбор, разискват, тъй че процесът тече, добави той. Атанасов означи, че има избрани спекулации, само че неговото разбиране е, че страната ни има потребност от непоклатимост и държавно управление. По думите му политическите сили, които образуват и поддържат това държавно управление, осъзнават тези условия.

Депутатът разяснява, че съществува опция, и то не един вид, в който и Габриел, и Денков могат да имат роля във външната политика.

" Въпрос на договаряния, ще се разберем ", добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР