Оказа се, че бейзболът може да предлага и пътуване във

...
Оказа се, че бейзболът може да предлага и пътуване във
Коментари Харесай

Новобранец на Вашингтон удари хоумрън в миналото

Оказа се, че бейзболът може да предлага и пътешестване във времето. Именно в това се трансформира мачът сред Вашингтон Нешънълс и Ню Йорк Янкис от постоянния сезон на МЛБ. Срещата на ст. " Нешънълс Парк " в столицата на Съединени американски щати стартира преди повече от месец и приключи тази нощ, оставяйки в историята не една и две статистически странности.

Оригинално дуелът бе в програмата на 15 май, когато след 5 ининга и половина играта бе прекратена поради пороен дъжд при резултат 3:3. Мачът трябваше да бъде завършен на идващия ден, когато обаче във Вашингтон още веднъж валя и бе планувана напълно нова дата в бъдещето – 18 юни.



И по този начин, късно нощес двата отбора още веднъж излязоха на полето и продължиха оттова, където бяха спрели – по средата на 6-ия ининг. При 1 навън и рънер на първа база в затварянето на частта на бат застана новобранецът на Нешънълс Хуан Сото, който изстреля топката на Чад Грийн на втория етаж от трибуните зад десния аутфилд за двоен хоумрън.

По подигравка на ориста това се оказа и разликата в крайния резултат от 5:3 за домакините, откакто двата отбора не си означиха повече точки в останалите 3 ининга. Куриозното е, че хоумрънът на Сото ще остане в историята като ударен на 15 май, т. е. пет дни преди формалния му дебют във Висшата лига.



" Знам, тъй като някой ми сподели за това. Не мисля изключително за тези работи. Все едно съм се върнал като пинч-хитър. Просто се усещам добре, че съм си приключил работата ", показа 19-годишният доминиканец, който изигра първия си мач в МЛБ на 20 май, а на 21-ви удари първия си хоумрън. Този снощи бе неговият общо шести от този момент, само че във визитката му ще бъде записан като " преддебютен ".

Постижението на Сото не беше единственият резултат на " паралелната действителност " от предишното. Например питчерът на Янкис Масахиро Танака, който хвърля в първите 5 ининга от мача, в 6-ия към този момент от няколко дни се намираше в 10-дневния лист с контузени. Оригиналният втори бейзмен на нюйоркчани Тайлър Остин, който удари хоумрън в 4-тия ининг, пък не бе разполагаем за края на мача, тъй като в това време бе изпратен в Майнър лийг.



Столичани също бяха изгубили двама от своите титуляри – вторият бейзмен Хауи Кендрик е навън до края на сезона с контузия на ахилесовото сухожилие, а централният аутфилдер Андрю Стивънсън е при младежите. Вашингтон даже изглеждаше друго – отборът стартира мача със сини фланелки, а го приключи с червени. Звездата Брайс Харпър пък бе с брада до 6-ия ининг и безпрепятствено избръснат по-късно.

За да добие машината на времето приключен тип, тази нощ феновете на " Нешънълс Парк " видяха и втори мач от предишния месец. Отложеният дуел от 16 май завърши с триумф с 4:2 за " янките " и по този начин чудноватият дабълхедър бе поделен поравно.



Вашингтон Нешънълс - Ню Йорк Янкис 5:3 *

ст. " Нешънълс Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
НЙ ЯНКИС
0
0
0
2
1
0
0
0
0
3
9
0
ВАШИНГТОН
1
2
0
0
0
2
0
0
Х
5
8
1

Вашингтон Нешънълс - Ню Йорк Янкис 2:4
ст. " Нешънълс Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
НЙ ЯНКИС
1
0
0
0
2
0
1
0
0
4
9
0
ВАШИНГТОН
0
1
0
1
0
0
0
0
0
2
7
1

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 18 ЮНИ:

Американска лига

Кливланд Индиънс - Чикаго Уайт Сокс 6:2
Хюстън Астрос - Тампа Бей Рейс 5:4
Канзас Сити Роялс - Тексас Рейнджърс 3:6

Национална лига

Питсбърг Пайрътс - Милуоки Бруърс 1:0
Чикаго Къбс - Лос Анджелис Доджърс отсрочен
Филаделфия Филис - Сейнт Луис Кардиналс 6:5 (10 ининга)
Колорадо Рокис - Ню Йорк Метс 2:12
Сан Франциско Джайънтс - Маями Марлинс 4:5

Интерлига

Лос Анджелис Ейнджълс - Аризона Дайъмъндбекс 4:7

---
* Доиграване на срещата от 15 май, прекратена при резултат 3:3 в 6-ия ининг

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР