Окачването на освежителя за въздух не помага, всички познати методи

...
Окачването на освежителя за въздух не помага, всички познати методи
Коментари Харесай

Как да се преборим с влагата и мухъла в гардероба

Окачването на освежителя за въздух не оказва помощ, всички познати способи се провалят и нямате визия по какъв начин дейно да се отървете от неприятната миризма на плесен или влага, идваща от дрешника ви? Доверете се на старите изпитани способи, тествани от нашите баби. Посегнете към натрошен карамфил, топло мляко, оцет, алкохол и лимонен сок и вашият дребен противен проблем ще изчезне за нула време. Днес ще ви разкажем по какъв начин тъкмо да употребявате домашните средства.

Намерете повода за казуса
5 скъпи съвета по какъв начин да се грижим за облеклата и обувките си през зимата
През студения сезон, когато по пътищата се вали дъжд и сняг, образува се киша и тиня, обувките и облеклата са изключително податливи на поврежда...
Прочети повече
Проблемът с неприятната миризма в дрешника не се появява без причина и постоянно ние сме отговорни сами. Не забравяйте да не поставяте потни или миришещи на тютюн облекла в дрешника и постоянно проветрявайте прясно изпраните облекла и изчакайте до цялостното им изсъхване, преди да ги приберете назад в дрешника. Съхраняването на облекла както в новия, по този начин и в остарелия дрешник също има своите преимущества и дефекти. Как да се измъкнем от неуместна обстановка?

Оцетът ще помогне с неприятната миризма

Първата стъпка към триумфа е главното разчистване на дрешника. Трябва да свалите всички облекла от него и по-късно деликатно да избършете вътрешността със примес на основата на оцет. Ще ви трябват две супени лъжици оцет на литър вода. След разчистване подсушете добре мебелите и ги проветрете най-малко един час. За по-добри резултати също отворете прозореца в стаята. Когато дрешникът изсъхне, напръскайте вътрешността с освежител или масло, за предпочитане лавандула, с цел да се предпазите от молците.

Миризмата на плесен ще бъде отстранена от карамфил

Когато обстановката е малко по-сложна и дрешникът ви излъчва неприятна миризма на плесен, избърсването на вътрешността на дрешника със примес от вода и оцет няма да е задоволително. След процедурата на измиване поставете в мебелите няколко контейнера с натрошени карамфил. Те би трябвало да обезвреждат всички нежелани аромати. По сходен метод можете да употребявате и плодове от дюля и сода за самун. Изсипете малко от тази примес чинията и го поставете на един от рафтовете в дрешника.
Как и къде да съхраняваме обичаните си чанти
Дамските чанти могат да служат в продължение на доста години, само че единствено в случай че са вярно обгрижвани и съхранявани - в противоположен случай бърз...
Прочети повече
Миризмата на плесен ще отстрани топлината от млякото

Ако миризмата на плесен не изчезне, макар потреблението на карамфил, дюля или сода, посегнете към тествания способ на баба и сложете стъклен съд с горещо мляко в килера, затворете вратата и изчакайте десетина минути. За най-хубави резултати повторете това няколко пъти и ще останете удовлетворени.

Как да си създадем домашно ароматизирани сашета?

Всичко, което би трябвало да извършите, е да поставите листенца от цветя, да вземем за пример роза или сушени билки, или вероятно сушени кори от цитрусови плодове в ленените торбички.

Също по този начин е чудесна концепция да употребявате свойствата на лавандулата. Освен това постоянно посягайте към ароматизирани сапуни и ги поставяйте сред облеклата. Ще получите две в едно – естествен парфюм и артикул за грижа за тялото.
8 неточности, които унищожават облеклата ви в дрешника
Често облеклата след пране и престой в дрешника не наподобяват толкоз добре, колкото желаете да бъдат. Ситуацията е неприятна, само че и управл...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР