Ожесточеното съперничество между Android и iOS става все по-интересно със

...
Ожесточеното съперничество между Android и iOS става все по-интересно със
Коментари Харесай

Изненадваща тенденция: повече потребители на Android преминават към iPhone, отколкото обратното

Ожесточеното съревнование сред Android и iOS става все по-интересно със всяка минала година. Макар, че е малко евентуално всички консуматори да преминат към една платформа, въпреки всичко се следи непрекъснато прекосяване от едната към другата. Има доста консуматори на Apple, които минават на страната на Android. Обратното обаче също е важи, даже в по-голям %. Казано по-просто, количеството на потребителите, които минават от Android към iPhone, наподобява е по-голямо от това на потребителите на iPhone, които минават към Android. Данните се основават на изследване, извършено от CIRP.

CIRP е компания за пазарни изследвания, която е профилирана в прозрения и разбори на държанието, трендовете и желанията на потребителите в Съединените щати. Организацията нормално организира изследвания за събиране на данни по тематики като потребителска електроника, мобилни устройства, електронна търговия и доста други.

Техните констатации и отчети са доста потребни за фирмите. Това е по този начин, тъй като те се основават на такива отчети, с цел да вземат осведомени решения и да схванат пазарното държание на потребителския пазар.

Според данните 15% от новите консуматори на iPhone са пристигнали от Android в интервала от март 2022 година до март 2023 година. Доклада демонстрира също, че 14% от новите консуматори на iPhone са пристигнали от Android в Съединени американски щати през последните 12 месеца.

Това не значи безусловно, че Apple не губи клиенти и в интерес на Android. Докладът демонстрира, че 4% от новите консуматори на Android са минали от платформата iOS. Този % надалеч не е толкоз непосредствен до този на Apple, в случай че се направи математическа сметка. Той ясно демонстрира процентна разлика от 10 % в интерес на Apple по отношение на Android в Съединените щати.

Клиентска преданост

Данните демонстрират, че и двете платформи се радват на доста висока преданост на клиентите. Въпреки това, Apple се е малко по-напред и в тази категория. Според данните 94% от потребителите на iPhone евентуално ще останат на iOS. От друга страна, 91% от потребителите на Android също са склонни да се придържат към потреблението на Android. Това прави разлика от 3% в интерес на Apple, макар че и двете компании са постигнали по-високи проценти.

От CIRP акцентират, че и двата индикатора за преданост на клиентите са впечатляващи, само че в конкуренция с два коня може да има единствено един победител – а iPhone е с повече от една точка преднина.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР