Ожесточени сражения и бомбардировки и тази нощ в Украйна. Руската

...
Ожесточени сражения и бомбардировки и тази нощ в Украйна. Руската
Коментари Харесай

Ожесточени сражения и цивилни жертви в осмия ден от войната в Украйна

Ожесточени сражения и бомбардировки и тази нощ в Украйна. Руската инвазия продължава на север, изток и юг. Съобщава се за десетки цивилни жертви в доста украински градове. Международният углавен съд стартира следствие против Русия за хипотетични военни закононарушения.

Нощта в Киев мина тежко - серия от детонации за следващ път огласиха града. Не се оповестява какви тъкмо да били целите на днешните удари, само че съгласно украинските медии, има цивилни жертви.

Пореден ден в Киев е в действие комендантски час. Според разузнаването на Съединените щати, дългият над 60 км съветски боен ескорт, който наближаваше града, е спрял да напредва. Вероятно поради дефицит на гориво и хранителни запаси.

За жителите на украинската столица, това е поредна нощ, прекарана в бомбоубежище. Лилия се укрива дружно с децата си. Разказва по какъв начин единствено за седмица, военните дейности са трансформирали мирогледа им.

На втория ден децата се разсъниха и си направиха револвери от конструктор. Казаха, че ще убиват враговете си. Дъщеря ни към този момент не помни какво е да танцуваш. Говорят единствено за война. Това не е обикновено, това не трябва да се случва. Хора умират, градовете са в пламъци и съсипия..., споделя Лилия, жителка на Киев.

Херсон

Ситуацията на юг - кметът на Херсон публично удостовери, че градът е минал под съветско командване. Това е кличова точка на брега на морето, която се чака да бъде употребена за бъдещо дислоциране на войските.

Мариупол

В Мариупол обстрелът продължи часове. Предполага се, че жертвите са стотици.

Харков

И тази нощ Харков - вторият по величина град, не беше подминат от съветската атака. Въпреки че от събота градът е подложен на масиран обстрел, украинските сили към този момент съумяват да дадат мощен отпор.

Президентът Володимир Зеленски прикани украинците да не се предават.

Ние сме народ, който единствено за седмица съумя да провали проектите на врага. Планове, изготвяни с години. Лукави, изпълнени с ненавист към нашата страна и нашия народ. Въпреки, че те са десетки пъти повече от нас, към този момент стартират да губят храброст. Все повече окупатори се връщат назад в Русия. Искрено се удивлявам на смелите жители на Украйна, които не разрешават на техните танкове да минават. На хората, които блокират пътищата и се изправят очи в очи с врага. Това е рисково, само че доста самоуверено.

демонстрират мащаба на разрушенията от почналите преди седмица съветски удари. Кадрите разкриват, че съпоставени със земята са цели квартали в най-тежко атакуваните градове. Виждат се още и опашките от хора пред магазините, както и стотиците хиляди бежанци по границите с Унгария, Полша и Румъния.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР